Yoghurt fruit snoepjes in weckpotje.webp

Uniek fruitpoeder

Wil jij je kind geen toetjes, snoepjes en baksels geven die vol zitten met schadelijke stoffen? Een goed alternatief is gevriesdroogd fruitpoeder, dat je als natuurlijke kleur- en smaakstof kunt gebruiken. Dit superfood is gemaakt van puur fruit, 100% biologisch en zit bomvol voedingsstoffen en vezels.

Wil jij ook...

minder bewerkte toetjes, koekjes en andere baksels eten?

 maar yoghurt, ijsjes, snoepjes en (raw) baksels voor je kinderen wel   een extra smaakje of mooi kleurtje geven? 

 en wil je dit doen zonder gebruik te maken van kunstmatige kleur- en smaakstoffen?

 wil je graag dat dit een natuurlijk product is dat veilig voor kinderen en 100% biologisch is?

 en zoek je dus eigenlijk een natuurlijke kleur- en smaakstof?

Probeer dan fruitpoeder!

Wat is gevriesdroogd fruitpoeder?

Gevriesdroogd fruitpoeder is een natuurlijke kleur- en smaakpoeder, gemaakt van enkel en alleen puur fruit en waarbij tot 98% van de voedingswaarde behouden is gebleven. Bovendien is het heel rijk aan vezels. Met recht wordt het ook wel een superfood genoemd. Het fruitpoeder wordt verkregen door een uniek proces van vriezen, drogen en malen. Dat ziet er als volgt uit: 

stap 1

Het verse fruit wordt ingevroren bij zeer lage temperaturen

(–50 tot –80 graden Celsius).

stap 2

Vervolgens wordt heel langzaam het grootste gedeelte van het ijs verwijderd. De lage temperatuur zorgt voor optimaal behoud van smaak en textuur.

stap 3

Door nadroging worden de laatste restjes water verwijderd. Het fruit dat over blijft is zeer licht in gewicht maar bevat nog vrijwel alle voedingsstoffen

stap 4

In de laatste fase wordt het gevriesdroogde fruit vermalen tot fijn poeder. Door de intense smaak heb je slechts een klein beetje poeder nodig per keer!

Waar kan je het fruitpoeder allemaal voor gebruiken?

Fruitpoeder kan je gebruiken om verschillende gerechtjes en baksels mee op smaak te brengen of van een mooi kleurtje te voorzien. Denk aan naturel yoghurt of kwark dat je extra smaak en een mooie kleur wilt geven of een smoothie die je wat zoeter wilt maken. Maar ook kwarktaart, chia pudding, overnight oats en dadel-balletjes kan je er mee kleuren! In warme gerechten kan je fruitpoeder ook gebruiken, al zal de kleur dan wel verdwijnen of donkerder worden. Denk aan banaan-pannenkoekjes, amandel cakejes of wafels. De mogelijkheden zijn eindeloos!

meisje houdt chia pudding met roze en pa

Onlangs heb ik de fruitpoeders van Okae for Kids ontvangen. Ik ben begonnen met Raspberry Rise in havermoutwafels. Een dikke hit. De kleur komt niet helemaal door bij warme baksels maar de smaak des te meer! Heerlijk! En mijn kinderen vinden het helemaal lekker.

Mijn persoonlijke favoriet om door de yoghurt te doen is de Blueberry Boost, de kleur wordt erg mooi en het smaakt heerlijk fruitig. Waar ik alle smaken afwisselend veel voor gebruik is door de smoothie, het geeft een heerlijke fruitsmaak en het allermooiste is dat alle voedingsstoffen en vezels behouden zijn gebleven.

Mariska Tijhof

 

Bekijk alle fruitpoeder smaken

Of koop direct een voordeelpak! 

Fruitpoeder voordeelpak LARGE /4 st. (BIO)

Fruitpoeder voordeelpak LARGE /4 st. (BIO)

€ 45,80Normale prijs€ 38,93Verkoopprijs

Waarom is dit fruitpoeder uniek?

✓ Het is de eerste biologische en 100% natuurlijke smaakstof die ook geschikt is voor kinderen 

✓ Het fruitpoeder bevat enkel en alleen puur fruit dat vrij is van schadelijke pesticiden en rijk is aan vezels

✓ Het fruitpoeder is zeer geconcentreerd en intens van smaak. Je hebt maar een klein beetje nodig per keer

✓ het fruitpoeder geeft een natuurlijke kleur

✓ Het fruitpoeder is 100% vegan

Misschien vind je dit ook leuk:

Startpakket zelf snoep maken

Startpakket zelf snoep maken

€ 30,85Normale prijs€ 27,95Verkoopprijs

Veelgestelde vragen

Wat is gevriesdroogd fruitpoeder?


Gevriesdroogd fruitpoeder is een natuurlijke smaak- en kleurpoeder, gemaakt van enkel en alleen puur fruit en waarbij tot 98% van de voedingswaarde behouden is gebleven. Bovendien is het heel rijk aan vezels. Het poeder wordt verkregen door een uniek proces van vriezen, drogen en malen. Na dit proces blijft er een zeer geconcentreerd poeder over dat je kan gebruiken als natuurlijke kleur- of smaakstof. Ideaal voor yoghurt bowls, smoothies, chia pudding en allerlei baksels.
Waar kan ik fruitpoeder voor gebruiken?


Fruitpoeder is te gebruiken als natuurlijke kleur- en smaakstof. Dit kan zowel in warme gerechten als in koude gerechten, zoals yoghurt, smoothies, chia pudding, overnight oat, ijsjes, cakejes, pannenkoeken, bananenbrood. Ook kan je er goed koekjes mee versieren. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar let op: Kleur blijft alleen behouden in koude toepassingen!
Hoe lang is fruitpoeder houdbaar?


De houdbaarheidsdatum staat op de verpakking van de fruitpoeders. Dit is gemiddeld 6 maanden. Let er wel op dat je de verpakking altijd direct weer goed sluit en op een koele, droge plek opbergt. Fruitpoeder is namelijk erg gevoelig voor vocht en kan gaan klonteren als het niet goed gesloten wordt of op een te warme plek wordt opgeborgen.
Er zitten klontjes in mijn fruitpoeder, is het nu niet meer bruikbaar?


Fruitpoeder bevat alleen puur fruit en bijvoorbeeld geen antiklontermiddel. Fruitpoeder is daarnaast zeer gevoelig voor vocht en de verpakking moet daarom direct weer gesloten worden na gebruik om klontervorming te voorkomen. Berg fruitpoeder daarom op een koele en droge plek op (max. 25 graden). Mochten er toch klontjes zijn ontstaan, dan kan je de volgende test doen om te kijken of het nog goed is: kan je de klontjes met een vorkje of de achterkant van een lepeltje weer tot poeder uiteen laten vallen? Dan is het nog gewoon goed. Je kan de hoeveelheid die je nodig hebt ook even in een klein beetje warm water laten oplossen alvorens je het gaat gebruiken. Is je fruitpoeder helemaal aan elkaar geplakt en kan je het niet meer tot poeder uiteen laten vallen? Dan is je fruitpoeder helaas niet meer bruikbaar.
Hoeveel porties zitten er in 1 zakje fruitpoeder?


In één zakje zit 100 gram fruitpoeder. Per portie (in bijvoorbeeld yoghurt, smoothies, enz.) heb je slechts 1 á 2 theelepeltjes nodig (=2 tot 4 gram). Dit komt omdat het fruitpoeder zeer geconcentreerd is en een intense smaak heeft. Dit betekent dat 1 zakje gelijk staat aan 25 tot 50 porties. Mocht je een hele taart maken, dan heb je uiteraard wat meer nodig. Afhankelijk van wat je maakt en hoe sterk je de smaak of kleur wilt zal dit 10- 20 gram zijn.
Is het fruitpoeder biologisch?


Ja, alle 'Okae fruitpoeders' zijn biologisch en dat vind ik ook erg belangrijk. Fruit bevat veel goede stofjes voor je lichaam, maar als het ook veel schadelijke stoffen door o.a. chemische pesticiden bevat kom je onderaan de streep niet zo heel goed uit. Ik heb dus bewust gekozen voor biologische fruitpoeders en ben hier ook voor gecertificeerd door SKAL. Meer weten? Stuur me een berichtje.
Bevat fruitpoeder veel suiker?


Fruitpoeder bevat alleen suikers die van nature in het fruit voorkomen. De zogenaamde fruitsuikers. Doordat het fruitpoeder zeer geconcentreerd is bevat 1 zakje fruitpoeder vrij veel fruitsuikers. Maar let op, het gaat om de hoeveelheid die je per portie nodig hebt. Dat is 2 tot 4 gram fruitpoeder en betekent gemiddeld 1 à 2 gram fruitsuiker per portie. Dit is nog altijd veel minder dan in veel bewerkte toetjes, smoothies en baksels in de supermarkt. Bovendien is het een suiker van natuurlijke oorsprong en geen geraffineerde suiker. Heb je nog meer vragen hier over? Stuur me gerust een berichtje.
Is fruitpoeder alleen geschikt voor kinderen?


Nee hoor, fruitpoeder is te gebruiken door jong en oud! De gekozen smaken zijn echter wel, net zoals bij de kinderthee, speciaal getest en uitgekozen voor kinderen. Het zijn smaken die zij lekker vaak lekker vinden en die kleurtjes geven die zij mooi vinden. Maar het poeder is dus ook zeker te gebruiken door volwassenen!
Is fruitpoeder een vervanger voor gewoon fruit?


Nee, fruitpoeder valt officieel onder de categorie voedingssupplementen en is geen vervanging voor een gevarieerde voeding.
Waarom is het aardbeien fruitpoeder goedkoper?


Strawberry Sparkle bleek bij het verpakken in volume groter te zijn dan de andere smaken. Er zit daardoor niet 100 gram, maar 70 gram in een zakje. Dit is de reden waarom het aardbeien poeder goedkoper is. Bij aanschaf van de voordeelpakken is dit prijsverschil meegenomen.

Bekijk ook andere gezonde producten voor kinderen

Bekijk alle smaken