top of page
Zoeken

Hét geheim voor een luchtig bananenbrood

Komen jouw bananenbroden als bakstenen uit de oven? Of lijken ze wel nat te blijven, ongeacht de tijd die ze in de oven zitten? Geef dan niet zomaar op, want in deze blog deel ik hét geheim voor een heerlijk luchtig bananenbrood!


Dé tip

Maak je beslag eerst zoals je dat gebruikelijk doet. Voeg dan aan het einde een beetje baking soda met citroensap (of appelazijn) toe. Ik doe dat meestal eerst even in een apart kommetje, voordat je het bij de rest doet. Schrik niet: je zal dan zien dat het gaat schuimen. Dit is juist de bedoeling en zal ervoor zorgen dat je straks een heerlijk luchtig beslag krijgt. Voeg het mengsel vervolgens toe aan je beslag, roer of mix het nog één keer goed door en doe je beslag dan in de vorm en in de oven.


Hoe komt het dat de baking soda gaat schuimen?

Het schuimen is een chemische reactie tussen de baking soda en het zuur. Het gas is koolzuur dus niet gevaarlijk en het geeft geen andere smaak. Het schuim dat ontstaat zal ervoor zorgen dat het bananenbrood lekker luchtig wordt!


Hoeveel baking soda gebruik je?

Ik gebruik meestal voor één bananenbrood 1 tl baking soda en een klein scheutje citroensap. Je ziet snel genoeg of je nog meer sap toe moet voegen (als het mengsel niet of niet volledig gaat schuimen). Het hangt natuurlijk ook een beetje af van de andere ingrediënten die je in het brood doet. Vind je na het bakken dat je brood nog niet luchtig genoeg is? Voeg dan dan de volgende keer gerust wat meer toe!


Tip: Bak eens een bananenbrood met groente! Klik hier voor het recept van een bananenbrood met appel en courgette


Veel bakplezier!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page