top of page
samen gezonde baksels maken in de keuken

Mijn verhaal

LESS SUGAR FOR YOUR SWEETS

In 2018 heb ik, Ilona Valster, Okae for Kids opgericht. Okae for Kids is vernoemd naar  mijn opgroeiende (en inmiddels oudste) dochter en grootste inspiratiebron: Kae-Lynn. Door haar ben ik erachter gekomen dat de meeste veel -voor kinderen ontwikkelde- producten erg veel suikers bevatten. Gezondere alternatieven zijn er veel minder en tevens vaak moeilijker te vinden. Dit terwijl inmiddels bijna 14% van de jongeren overgewicht heeft, waarvan 2,7% zelfs obesitas! Eén van de belangrijkste oorzaken (naast voldoende beweging) is voeding. 

Mede door mijn ervaring in marketing en product ontwikkeling besloot ik zelf een bedrijf te starten dat zich richt op gezondere voeding, die 'Okae' is voor kinderen. De eerste uitdaging was voor mij minder suikers in het drinken, want die hebben helemaal geen verzadigend effect en zijn daarmee extra slecht. Een lange periode van onderzoeken, testen en ontwikkelen volgde, waarbij het eerste assortiment geïntroduceerd werd: Okae kinderthee

Toen de thee nog maar net op de markt was beviel ik veel te vroeg, met 29 weken, van mijn tweede dochter Philou. Een heftige periode volgde en ik besloot mijn baan op te zeggen en me te richten op ons gezin, maar ook op mijzelf. Ik voelde al snel dat ik meer wilde betekenen als het gaat om gezonde voeding voor kinderen en toen we in rustiger vaarwater kwamen besloot ik de opleiding tot kindervoedingscoach te doen. De beste beslissing ooit! 

Met behulp van praktische tips, eenvoudige aanpassingen en lekkere recepten help ik nu ouders om hun kind(eren) gezonder te laten eten en drinken. Zónder die ó zo herkenbare strijd aan tafel maar op een positieve manier en met plezier en aandacht voor je kind!

Daarnaast heb ik mijn producten in de webshop verder uitgebreid en een eigen lijn biologische fruitpoeders ontwikkeld en verkoop ik nu ook producten die het jou als ouder makkelijker maken om (samen) gezond te eten, zoals kindermessen en herbruikbare rietjes. 

Wie weet welke producten in de toekomst nog volgen. Mocht je vragen, tips of opmerkingen hebben, dan sta ik daar zeker voor open. Je kan me bereiken via het contactformulier, of via info@okaeforkids.nl.

kindervoedingscoach consult gesprek ilon
bottom of page