top of page

Veilige kindermessen

Wil jij je kind ook mee laten helpen in de keuken zonder dat je je zorgen hoeft te maken of dat allemaal wel goed gaat? Dat kan met een veilig kindermes zoals de Kiddikutter! De Kiddikutter is speciaal voor kinderen ontworpen mes waarbij je kind zichzelf niet in de vingers kan snijden. Naast de Kiddikutter heb ik ook een Opinel kindermes en Skagfa Montessori kindermes in het assortiment. Het Skagfa mesje is al te gebruiken vanaf 1 jaar oud. Het Opinel mesje is daarentegen een echt scherp mes, geschikt voor kinderen vanaf 6 à 7 jaar oud. 

Demo filmpje Camelbak

Zo werkt de Kiddikutter:

Welk mes is geschikt voor mijn zoon of dochter?

Twijfel je welk mes geschikt is voor jouw (klein)kind? Over het algemeen wordt het Montessori mesje het meest verkocht aan jonge kinderen vanaf 1 jaar oud. Vanaf ca. 2,5 jaar hebben ze de 'zaagbeweging' onder de knie qua motoriek en is de Kiddikutter een erg populair mesje. Voor oudere kinderen vanaf ca. 7 jaar oud is het Opinel mes erg geschikt, die als enige variant wel echt scherp is. Let op: niet alle mesjes kunnen in de vaatwasser. Wil je de voor- en nadelen van alle mesjes op een rij zien? Lees dan deze blog met keuzehulp voor het geschikte kindermes. 

De voordelen van een speciaal kindermes

Wist je dat meehelpen in de keuken de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van kinderen vergroot? De meeste kinderen vinden het ontzettend leuk om samen te koken en bakken en willen graag meehelpen wanneer jij als ouder in de keuken aan de slag gaat. Een veilig kindermes zorgt ervoor dat een kind zelfstandig mee kan helpen, zonder dat jij als ouder stress of angst hebt dat het kind zichzelf kan snijden. Daarnaast draagt een veilig kindermes ook bij aan het proeven en eten van gezonde voeding. Eten dat zelf klaargemaakt is wordt vaker geproefd en je zult ook zien dat je zoon of dochter bij het avondeten trots is op het eigen klaargemaakte eten. Een positieve associatie met eten draagt daarin bij aan gezonde eetgewoontes en kan daarom ook goed helpen bij kieskeurig eters

Kiddikutter kindermes Arnhem

Wil jij de populaire kindermessen eerst in het echt bekijken? Of wil je graag bestellen zonder verzendkosten? Kom dan langs in de Kids Foodstore in de Rijnstraat in Arnhem! Hier vind je alle veilige kindermessen die ook in de webshop te vinden zijn. 

bottom of page