top of page
zomerse ijsthee voor kids drinken.jpg

IJsthee maken

Doordat Okae kinderthee nooit bitter wordt, is het erg geschikt om ijsthee of koude limonade van te maken. Lekker voor de zomerdag of juist naar school of bij een dagje weg. Er zijn een aantal verschillende zetmethoden mogelijk, waarvan er twee hieronder uitgelegd worden. 
 

Cold brew

 • Vul een grote kan of fles met water en voeg hieraan Okae kinderthee toe. Houd 2 tot 3 theezakjes aan per hele kan. Met name de Strawberry Spa zal iets meer nodig hebben om tot een goede sterke smaak te komen. Wil je graag een dieprode kleur van deze ijsthee? Zet hem dan met de shock brew methode in plaats van de cold brew. De rode kleur wordt namelijk het best aan het water afgegeven in heet water. 

 • Laat de thee vervolgens een hele nacht in de koelkast trekken (of minstens een aantal uren). Daarna is de ijsthee klaar voor gebruik. Ik krijg wel eens de vraag of je het zakje ook niet gewoon in een beker koud water kan laten trekken. Dat kan zeker, alleen wordt de smaak intenser naarmate de zakjes langer in het water zitten. Een persoonlijke keuze dus, maar het kan zeker. 
  Tip: Meegeven naar school? Doe een theezakje in een (thermos)beker met koud water en voeg er evt. al een ijsblokje aan toe, dan blijft het lekker koel!

 

Shock brew

De meest snelle methode is de shock brew methode. Let op: hiervoor moet je wel ijsblokjes in de vriezer hebben liggen!

 • Maak de thee klaar met gekookt water en laat de thee 2x zo lang trekken zodat de thee sterker wordt dan normaal (of gebruik de helft minder water). Voor een hele kan ijsthee (2 liter) houd je 2 theezakjes aan, behalve bij Strawberry Spa, dan adviseer ik 3 zakjes. 

 • Vul de schenkkan of het glas vervolgens voor de helft met ijsblokjes en giet hierover de thee. Daarna is de ijsthee direct klaar voor gebruik!
   

Tips:​​​​

 • Voor een extra frisse of zoete smaak voeg je ook nog vers fruit toe, zoals aardbeien, appel, komkommer, limoen of citroen.

 • Je kan ook fruit toevoegen aan de ijsklontjes die je maakt: het ziet er heerlijk uit en geeft de ijsthee een nog fruitiger smaak!

 • De ijsthee blijft 2-3 dagen goed in de koelkast.

 • De ijsthee ziet er extra leuk uit met deze vrolijke rietjes van We Might Be Tiny!

 • Wil je de ijsthee toch heel graag wat zoeter maken? Voeg dan een beetje honing of ahornsiroop toe.

bekijk alle smaken kinderthee

bottom of page