top of page

Samen koken en bakken

Zin om samen met je zoon of dochter te gaan koken of bakken? Ik verkoop allerlei leuke en handige producten die ervoor zorgen dat dit een feestje wordt! Denk aan speciale kindermessen, leuke kookschorten, duurzame keukenhulpjes, mooie bakvormen voor cupcakes, koekjes stempels en uitstekers, deegrollers met print en leuke ijsvormpjes. Zo kunnen jullie samen op een veilige manier koken en bakken!

De voordelen van samen koken en bakken 

Samen koken en bakken is niet alleen lekker en gezellig, maar vooral ook erg leerzaam. Het vergroot de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen want er is immers altijd wel iets wat kinderen zelf kunnen doen. Van eenvoudig roeren van ingrediënten tot het zelf snijden, afwegen en op smaak brengen van voeding door middel van kruiden. Heb jij een moeilijke eter? Dan kan samen koken en bakken er ook voor zorgen dat het je kind beter en gezonder gaat eten! Samen koken met je kind stimuleert namelijk het proeven van eten en dit draagt weer bij aan de acceptatie van gezond eten. 

Handige keukenhulpjes voor kinderen

Als je samen gaat koken met peuters of kleuters is het vooral erg belangrijk dat dit veilig gebeurd. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een veilig kindermes zoals de Kiddikutter, speciaal keukengerei  voor kinderen en op te passen met warmtebronnen. Ook is het belangrijk dat een kind veilig bij het aanrecht kan staan. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een leertoren. Knoeien hoort er nu eenmaal bij in de keuken, maar houd je liever de kleding schoon? Schaf dan een mooie kookschort aan. 

Eenvoudige recepten voor kinderen

Kinderen zijn vaak dol op koekjes bakken, cakejes maken en versieren en taarten bakken. Zorg er bij jonge kinderen voor dat de ingrediënten al afgewogen klaar staan. Kies simpele recepten die niet al teveel stappen hebben, zoals deze appel donuts, lekkere cakejes of deze choco bites. Iets oudere kinderen kunnen ook yoghurt snoepjes maken of deze brownies (met groente) maken! Neem hier een kijkje voor alle recepten. 

bottom of page