Zoeken

Duurzaam thee drinken, hoe doe je dat?

Wil jij een duurzaam kopje thee drinken met kinderen? Dan zijn er een aantal punten waar je op kan letten bij bijvoorbeeld de aanschaf , maar ook bij het zetten van de thee.


Natuurlijk wil ook jij een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Ook met thee drinken kun je een verschil maken. Allereerst is het goed om te kijken naar de teelt van de thee. Is deze biologisch, dan worden er geen chemische meststoffen of pesticiden gebruikt, wat duurzamer is dan niet-biologische thee. Daarnaast is een eerlijke prijs door de hele keten een belangrijk onderdeel.


Dan de zakjes... Losse thee is duurzamer dan verpakte thee, maar wel een stuk minder gemakkelijk met (jonge) kinderen. Wij hebben daarom gekozen voor ongebleekte piramidezakjes, gemaakt van PLA. Deze bevatten geen (micro)plastics en zijn volledig biologisch afbreekbaar.


Duurzame verzending Ook het in huis krijgen van de thee kan duurzamer, daarom hebben de doosjes van Okae een unieke maatvoering. Er wordt zo min mogelijk lucht verpakt en doordat ze plat zijn passen ze ook door de brievenbus!


Tot slot kan je ook bij het zetten van de thee eens kritisch kijken: zet je een waterkoker aan met alleen de hoeveelheid water erin die je echt nodig hebt? En drink jij je thee uit een gerecyclede of biologisch afbreekbare beker of fles? Besef dat alle beetjes helpen en zet ook jouw volgende kopje thee zo duurzaam mogelijk!

0 reacties
       Volg Okae!       
  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon

Klantenservice

Over mij

Veelgestelde vragen

Algemene voorwaarden

Verzend- en retourbeleid

Contact

Levering in 1-2 dagen

Verzending vanaf €3,20

Gratis verzonden vanaf €60,-

Informatie

Ilona Valster

Okae for kids
Rosendaalsestraat 375

6824 CK

Arnhem

info@okaeforkids.nl

+316 11414015

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, winacties en het laatste nieuws!

© 2020 by Okae for Kids