top of page
Zoeken

Gastblog: Koekjes met Okae kinderthee

Een poosje geleden werd ik door Amanda van @thuisbijaman verrast met een prachtige foto van zelfgemaakte koekjes, gemaakt mét Okae kinderthee. Amanda wilde het recept wel delen zodat jullie ook deze heerlijke koekjes kunnen maken!


Note: De koekjes zijn gemaakt met bloem en poedersuiker, maar kunnen ook prima vervangen worden door meer verantwoorde alternatieven. Die staan daarom ook opgenomen in de ingrediëntenlijst.


Dit heb je nodig voor ca. 10 koekjes:


Voor de koekjes:

• 60 gram bloem (of amandel- of speltbloem. Gebruik je amandelbloem, dan kan je het walnotenmeel weglaten omdat dit veel vocht opneemt.)

• 35 gram koude boter

• 25 gram poedersuiker (of Steviala Frost voor suikervrije koekjes)

• 1/2 eitje

• 20 gram walnotenmeel (walnoten even in de keukenmachine doen)

• mespuntje zout (echt heel klein beetje)


Voor het glazuur:

75 gram poedersuiker (of Steviala Frost voor suikervrije koekjes)

2 zakjes Strawberry Spa

1 zakje Mangoes Tea Tub


Zo maak je de koekjes:

 • Doe de bloem, poedersuiker, het walnotenmeel en zout in een kom.


 • Snij de koude boter in kleine stukjes en verdeel dit over de droge ingrediënten. Kneed nu de boter en de droge ingrediënten net zolang tot er een kruimelig deeg ontstaat.


 • Kluts vervolgens het ei. Doe 2 theelepels ei bij het deeg en kneed alles tot een deegbal. Als het deeg erg plakkerig is, voeg je een beetje bloem toe. Als het deeg te droog is doe je er een heel klein beetje ei er bij.


 • Verpak de deeg in plasticfolie en leg het een uur in de koelkast.



• Verwarm vervolgens de oven voor op 170 graden.

• Haal de deeg uit de koelkast en kneed het nog even door.

• Bestuif je werkplek en de deegroller met een beetje bloem. Maak het deeg plat en rol het deeg gelijkmatig uit. Steek nu de gewenste vorm uit met een uitsteker.

• Leg de vormen op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes nu ca. 8 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes na het bakken afkoelen op een rooster en maak ondertussen het glazuur klaar.


Glazuur maken:

• Laat 1 zakje Strawberry Spa thee goed in 50ml kokend water trekken totdat je een mooie donker roze/ rode kleur krijgt.

• Knip de overige zakjes Mangoes Tea Tub en Strawberry Spa open en haal hier de goudsbloem (geel), korenbloem (blauw) & rozenblaadjes uit voor de versiering.

• Mix de poedersuiker en 2 theelepels Strawberry Spa thee door elkaar tot je een dik beslag krijgt. Is het mengsel nog te droog, doe er dan een paar druppels thee bij. Kijk uit, het wordt heel snel vloeibaar en dat moet niet. Heb je een mooie dikke massa doe dit in een spuit zak en knip er een klein puntje van af (indien je geen spuitzak hebt kun je de koekjes ook met een lepeltje bestrijken).

• Pak een koekje en doe daar wat glazuur op met de spuitzak. Versier je koekjes met de goudsbloem (geel), korenbloem (blauw) & rozenblaadjes. Laat de koekjes vervolgens aan de lucht drogen op een rooster. Na een uurtje is de bovenkant hard en binnen kant zacht en is het tijd om te proeven!


Liefs, Amanda


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page