top of page
Zoeken

Help je kind ontprikkelen door middel van Magnesium

Is jouw zoon of dochter regelmatig overprikkeld na een drukke dag? Of heeft je kind moeite met in slaap vallen en blijven de gedachtes over de dag maar komen? Misschien is hij of zij wel hoogsensitief en daardoor sneller en vaker overprikkeld, maar ook voor andere kinderen kan het soms ook lastig zijn om weer te ontspannen en af te schakelen aan het einde van de dag. Magnesium wordt ook wel het anti-stress mineraal genoemd en is een heel mooi en natuurlijk middel dat kinderen kan helpen om te ontprikkelen, ontspannen en weer rustig te worden. In deze blog lees je meer over de werking van magnesium en de manieren waarop je magnesium in kunt zetten voor kinderen.


Zechsal magnesium badkristallen

Over magnesium

Magnesium staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen en kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning (en wordt daarom dus ook wel het anti-stress mineraal genoemd). Het mineraal speelt een rol bij de regulatie van het zenuwstelsel en helpt bij het ontspannen van gespannen spieren, waardoor kinderen zich rustiger kunnen voelen.


Magnesiumrijke voeding

Hoogsensitieve kinderen of kinderen die om andere redenen vaak stress ervaren verbruiken veel magnesium en kunnen hierdoor eerder een tekort hebben. Een tekort kan leiden tot spierklachten (zoals stijve en verkrampte spieren), slaapproblemen, prikkelbaarheid, stress, vermoeidheid en overgevoeligheid. Het is daarom belangrijk om voldoende magnesiumrijke voeding te eten, zoals:

  • Groene groentes (spinazie, andijvie, boerenkool, broccoli enz)

  • Noten

  • Rauwe cacao en chocolade met minimaal 80% cacao

  • Bananen

  • Volkoren granen

Magnesium als supplement

Magnesium kan je uit voeding halen, maar ook als supplement aan je zoon of dochter geven. Dat kan in de vorm van druppels die je door het eten of een smoothie doet, maar ook heel erg goed in de vorm van badkristallen, aangezien magnesium erg goed wordt opgenomen via de huid. Het grote voordeel is bovendien dat er geen supplement doorgeslikt hoeft te worden, wat voor kinderen soms lastig kan zijn.


Zechsal magnesium voor kinderen
Zechsal magnesium voetenbad

De magnesiumkristallen van Zechsal kan je in een voetenbad of gewoon bad doen en lossen heel snel op in het water. Je huid wordt er super zacht van (ook heel fijn voor kinderen met eczeem) en het helpt enorm bij het ontprikkelen na een drukke dag. Magnesium ondersteunt ook de productie van melatonine, wat bij kan dragen aan een betere slaapkwaliteit en rustiger in slaap vallen. Voor een optimale werking laat je je zoon of dochter zo'n 20 minuten in het (voeten)bad zitten.


Het (voeten)bad is ook fijn aan te vullen of af te wisselen met de bodycrème van Zechsal. Deze combineert de heilzame werking van puur magnesium met de verzorgende eigenschappen van shea butter en is speciaal geschikt voor de droge of geïrriteerde huid en ideaal voor kinderen.


Let bij het suppleren van magnesium wel goed op de dosering. Bij gebruik van druppels is er een grotere kans op een te hoge dosering waardoor kinderen last kunnen krijgen van hun darmen. Bij suppleren via de huid (dus badkristallen of bodycream) is deze kans veel kleiner. Bij de magnesium producten staan suppletie advies voor kinderen genoemd.


Magnesium badkristallen uitproberen?

Dat kan! Ik heb tijdelijk een proefverpakking magnesium te koop met daarin 125 gram badkristallen (goed voor 1x een volledig bad of 2 à 3x een voetenbad. Je vindt de proefverpakking hier. Benieuwd naar de andere magnesium producten? Klik hieronder voor de badkristallen, bodycream of magnesium druppels.Meer informatie

Heb jij nog een vraag over magnesium in jullie specifieke situatie? Stuur me gerust een bericht door te mailen naar info@okaeforkids.nl en ik kom zo spoedig mogelijk terug op je vraag.0 opmerkingen

Comments


bottom of page