top of page
Zoeken

Maak zelf natuurlijke lipgloss met kokosolie en... fruitpoeder!

Kae-Lynn vindt make-up maar wat interessant en dat vind ik op zich niet erg (zolang het thuis is), behalve dat de meeste make-up of schmink voor kinderen vaak vol zit met stofjes die je liever niet op de huid van je kind wil. Zelf heb ik inmiddels al mijn gezichtsverzorging al ingewisseld voor troepvrije cosmeticamerken en doe ik dit nu ook voor mijn make-up. Het nadeel is wel dat het een beetje te prijzig is om Kae er ook lekker mee te laten make-uppen.. Toen ze laatst op een filmpje voorbij zag komen dat je ook zelf lipgloss kon maken, besloot ik het met haar uit te proberen, maar dan wél met alleen natuurlijke ingrediënten. Zo gebruikten we onder andere.... fruitpoeder! Het is super eenvoudig en snel klaar, dus lees snel verder als je dit ook uit wil proberen!


Om de lipgloss te maken heb je maar drie ingrediënten nodig: kokosolie, honing en fruitpoeder. Kokosolie werkt als vochtinbrenger en bevat laurinezuur wat antibacterieel is. De honing werkt verzachtend (ideaal bij schrale lippen) en geeft een subtiel zoet smaakje. De fruitpoeder geeft kleur én smaak, mocht er onverhoopt wat in de mond komen. De lipgloss zorgt dus voor glans en een subtiel kleurtje en verzorgd de lippen. Daarnaast is het veilig voor kinderen als ze dit in hun mond zouden krijgen. Overigens is de lipgloss niet alleen voor kinderen fijn, maar ook voor volwassenen!


Dit heb je nodig:

  • Een klein (bij voorkeur afsluitbaar) potje of bakje. De receptuur die ik hier deel is geschikt voor één zo'n klein cosmetica potje van 5ml. Heb je een groter potje of meerdere potjes, vermenigvuldig dan gewoon de ingrediënten.

  • Steelpannetje en kommetje

  • 1,5 tl kokosolie

  • 0,5 tl rauwe honing

  • 0,5 tl fruitpoeder naar keuze. Wij gebruikten Raspberry Rise (roze) en Blueberry Boost (paars)En zo maak je het:

  1. Doe een laagje water in het steelpannetje en zet dit op laag vuur.

  2. Schep de kokosolie en honing in het kommetje en zet dit kommetje vervolgens in het steelpannetje. Verwarm het mengsel au-bain-marie totdat het goed gemengd is.

  3. Zet dan het vuur uit en haal het kommetje weer uit het pannetje. Meng nu het fruitpoeder door het mengsel en giet het mengsel voorzichtig in het lipgloss potje.

  4. Zet het potje nu even in de koelkast om het geheel op te laten stijven en klaar is je lipgloss!


Hebben jullie ook een lipgloss gemaakt? Ik ben super benieuwd en vind het leuk als jullie het resultaat delen op Instagram (@okaeforkids)!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page