top of page
Zoeken

Recept: Geef je immuunsysteem een boost met deze wortel-kaneelrepen

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2020

Het corona virus is het gesprek van de dag en kwam dus ook aan bod tijdens de lessen van de opleiding tot Kindervoedingscoach die ik volg bij de Better Health Academy. Mocht je besmet raken, dan is het natuurlijk prettig als je slechts lichte klachten krijgt en snel weer geneest. Een sterk immuunsysteem kan hier een belangrijke bijdrage aan leveren! Zorg dus dat je voldoende vitamines binnen krijgt en zo min mogelijk suiker en bewerkte voeding eet. Ik maakte gisteravond wortel-kaneelrepen die veel vitamine C bevatten en daardoor een echte boost geven aan je immuunsysteem. Geen kinderthee als ingrediënt dus dit keer, maar wel een gewild recept bleek via Instagram, dus bij deze deel ik het recept met jullie!


Het recept komt trouwens uit het boek 'energierepen en -balletjes' wat ik ooit eens op een markt kocht. Ik heb even gegoogled en je kunt hem ook gewoon hier via Bol.com bestellen. Het recept heb ik heel iets aangepast omdat ik niet alles in huis had. Ik vermeld hieronder zowel de originele ingrediënten als hetgeen ik gebruikt heb.


Dit heb je nodig: (ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten)


• 130 gram eiwitten (dit zijn 4 à 5 eieren)

• 230 gram wortels, tot puree gemaakt

• 120 gram havermeel. Ik had net te weinig en heb dit aangevuld met amandelmeel. Dit smaakte prima!

• 60 gram vanille eiwitpoeder (wei). Dit had ik niet in huis en heb ik vervangen door gemalen hennepzaad dat ik wel had, en een beetje vanille-extract.

• 120 ml ahornsiroop. Ook dit had ik niet meer in huis dus ik heb honing gebruikt. (Mocht je een een iets voedzamer ingrediënt willen gebruiken, denk ik dat dadels ook erg lekker zijn in deze repen)

• 1/2 theelepel baking soda

• 1/2 theelepel kaneelpoeder


• 1 bakvorm van 20x20cm of een kleine ovenschaal (ik heb een rechthoekige bakvorm, die is ook precies groot genoeg voor de repen in dit boek)

• een grote kom

• kwast voor het invetten en garde of keukenmachine

• optioneel: enthousiaste kinderen om te helpen bakken. Ik had er 1 die eigenlijk bijna naar bed moest dus we spraken af dat ze nog even mee mocht kijken zodra ze helemaal bed-klaar was. Die pyjama was nog nooit zo snel aan kan ik je vertellen ;)

Zo maak je de repen:

• Maak eerst de wortelpuree door de wortels de stomen of koken en tot puree te malen. Tip: doe dit tijdens het eten koken, dan ben je toch al in de keuken bezig en hoef je straks niet te wachten totdat je wortelpuree hebt.


• Verwarm de oven voor op 180 graden


• Bekleed de bakvorm of ovenschaal met bakpapier


• Klop eerst in een kom de eiwitten samen met de wortelpuree. Voeg daarna ook alle andere ingrediënten toe.


• Schep het beslag vervolgens in de bakvorm en zet het voor ca. 25 minuten in de oven. Daarna hoeven ze alleen nog even af te koelen en zijn ze klaar om gegeten te worden!


Deze repen zijn ideaal om 's avonds nog even klaar te maken en de volgende dag mee te geven in de lunchtrommel of juist na school met een lekker kopje thee. Hij werd ook goedgekeurd door mijn vriend en ging dus mee naar zijn werk. 's Middags mocht Philou eindelijk proeven en zoals je ziet keurde ook zij hem goed. De repen waren zo snel op dat ik niet eens goede foto's heb kunnen maken dus dat bewaren we dan maar voor een volgende keer.


Ik ben benieuwd of jullie hem ook gaan maken en wat jullie er van vonden? Laat het me weten onder de blog of via social media :)

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page