top of page
Bananenbrood met bosfruit

Bananenbrood met bosfruit

10 min. + 50 min oven

12 - 14 plakken

Bananenbrood is een voedzaam alternatief voor de bruine boterham die vaak als ontbijt en lunch wordt gegeten. Door glutenvrij meel te gebruiken raken de darmen niet geïrriteerd, wat een hoop (buik)klachten kan voorkomen. Bovendien is een plak bananenbrood een stuk meer verzadigend dan een broodje. De blauwe bessen en frambozen in dit brood zorgen voor kleur én een zoete twist, dat de meeste kinderen zeker weten te waarderen. Het fijne is dat je hem in een handomdraai in de oven hebt staan en je hem eenmaal gebakken en gesneden ook heel goed in kan vriezen. Zo heb je ook de volgende dag een vers broodje, bied je hem een keer aan als tussendoortje of geef je hem mee in de lunchtrommel naar school!

Bananenbrood met bosfruit

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven op 170 graden. 


  • Prak of pureer de bananen en voeg de eieren toe. Voeg nu ook het vanille extract toe als je dat wilt gebruiken. 


  • Nu volgen alle droge ingrediënten. Laat de keukenmachine even draaien tot het een mooi beslag is. 


  • Roer als laatste de bessen en frambozen er door en giet het in een cakevorm met bakpapier. Zet deze voor circa 45-50 minuten in de oven tot hij gaar is. Dit kan je controleren door er even met een satéprikker in te prikken. 

Bananenbrood met bosfruit

Tip: wil je het brood nog iets smeuïger? Vervang dan een klein deel van het meel door havermout (30-50 gram. 

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 3 (rijpe) bananen 

• 4 eieren 

• 75 gram amandelmeel 

• 150 gram boekweitmeel of speltmeel 

• 2 tl bakpoeder 

• 1 tl baking soda 

• 150 gram blauwe bessen en/of frambozen 

• evt. 1 tl vanille extract 

• evt. handje kokosrasp

Overige benodigdheden:

• bakblik

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page