top of page
Choco rotsjes met frambozen poeder

Choco rotsjes met frambozen poeder

10 min

ca. 15 stuks

Dit tussendoortje is super eenvoudig om te maken en heerlijk van smaak! De basis bestaat uit gepofte quinoa en gepofte boekweit. 


Quinoa is eigenlijk geen graan, maar een zaad, dat op dezelfde manier kan worden bereid en gegeten als een graan. Quinoa heeft een hoge voedingswaarde en is een bron van eiwit, vezels, foliumzuur en magnesium


Ook boekweit is geen graan, maar zaadjes van een kruidachtige plant. Boekweit is zeer rijk aan koper, magnesium, mangaan en fosfor. Uniek is ook de hoge kwaliteit van eiwit, waardoor het erg geschikt is als tussendoortje. 


De gepofte vorm van quinoa en boekweit is super luchtig, licht in gewicht en lijkt qua structuur op popcorn. Je kunt het als topping op de yoghurt gebruiken, maar dus ook in een recept zoals deze! 

Choco rotsjes met frambozen poeder

Zo maak je het:

  • Smelt de chocolade au-bain-marie


  • Doe ondertussen de gepofte quinoa, gepofte boekweit, rozijntjes en optioneel ook nootjes in een kom en mix even door elkaar. 


  • Zodra de chocolade gesmolten is giet je deze bij in de kom en roer je alles goed door elkaar


  • Pak dan het schaaltje, doe daar een vel bakpapier in en giet het mengsel erop. Druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel en strooi er naar wens frambozen poeder overheen. 


  • Zet het mengsel in de koelkast om uit te laten harden. Na ca. 1 uur is het hard genoeg en kan je het blok in stukken snijden. Bewaren kan buiten de koelkast, maar bij hogere temperaturen is de koelkast toch praktischer. 


Choco rotsjes met frambozen poeder

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 120 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)

• 10 gr gepofte quinoa

• 10 gr gepofte boekweit

• handje rozijnen

• paar theelepels Raspberry Rise frambozen poeder

• Optioneel: handje gehakte nootjes 

Overige benodigdheden:

• schaaltje/bakje van ca. 20x20cm

• vel bakpapier


Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page