top of page
Chocolate chip koekjes met rode bieten poeder

Chocolate chip koekjes met rode bieten poeder

20 min + 20 min oven

12 koeken

Zin in een verantwoord tussendoortje dat ook nog eens groente bevat? Probeer dan zeker eens deze chocolate chip koekjes met rode bieten poeder! De rode biet proef je bijna niet en kleurt de koeken mooi (donker)rood. 


De koekjes zijn bovendien eenvoudig om te maken en gegarandeerd favoriet bij kinderen. Ze worden lekker krokant van buiten en zacht van binnen!

Chocolate chip koekjes met rode bieten poeder

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden


  • Snijd de appel in stukken en pureer de appel tot een moes. Voeg indien nodig een scheutje water toe om te kunnen pureren


  • Doe alle ingrediënten behalve de chocolade stukjes in een kom en meng of mix alles goed oor elkaar. Roer tenslotte ook de chocolade stukjes door het mengsel.


  • Maak vervolgens balletjes van het deeg en leg ze op een vel bakpapier. Druk de balletjes plat tot maximaal 1 cm hoogte 


  • Bak de koekjes gaar in ca. 18-20 minuten. Laat ze goed afkoelen en... smullen maar!

Chocolate chip koekjes met rode bieten poeder

Bewaar ze koeken in een goed afgesloten bakje of trommeltje. 

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 50 gr amandelmeel

• 90 gr havermeel

• 50 gr kokosbloesemsuiker

• 60 gr (ongezouten gras-) roomboter of kokosolie

• 1 appel

• 1 el (10 gram) rode bietenpoeder

• 1 tl bakpoeder

• 50 gr pure chocolade, in stukjes gehakt

Overige benodigdheden:

• vel bakpapier

• staafmixer

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page