top of page
Crackers met zaden en pompoenpoeder

Crackers met zaden en pompoenpoeder

25 min + 30 min oven

ca. 10 stuks

Deze heerlijke crackers zijn lekker bij de lunch of het ontbijt. Ze zitten bomvol voedzame zaden en er is pompoen poeder aan toegevoegd, wat zorgt voor extra vitamines en vezels. Ze zijn eenvoudig te maken en het recept kan eenvoudig verdubbelt worden wanneer je een hele stapel crackers wilt maken.


Heerlijk met een lekkere notenpasta, hummus, fruitspread of plak (bio) kaas! 


Crackers met zaden en pompoenpoeder

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden


  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom en laat deze 15 minuten staan


  • Leg het deeg vervolgens tussen 2 vellen bakpapier en rol dit met de deegroller uit tot een maximale dikte van een halve centimeter. Haal het bovenste vel bakpapier er weer af. 


  • Snijd met een pizza mes (of ander scherp mes) de crackers in ca. 10 stukken


  • Bak de crackers vervolgens in 30 à 35 minuten gaar en laat ze goed afkoelen. Bewaar ze in een goed afsluitbaar bakje, dan zijn ze zeker nog een week houdbaar. Smeer er een lekkere spread op of eet hem met een lekkere plak biologische kaas. Eet smakelijk!


Crackers met zaden en pompoenpoeder

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 85 gr havermeel

• 65 gr gebroken lijnzaad

• 45 gr pompoenpit

• 25 gr chia zaad

• 110 ml water

• 35 ml olijfolie

• 3 tl pompoenpoeder

• Snuf zout


Overige benodigdheden:

• 2 vellen bakpapier

• deegroller

• pizza mes (optioneel)


Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page