Crackers met zaden en pompoenpoeder
25 min + 30 min oven
ca. 10 stuks
Deze heerlijke crackers zijn lekker bij de lunch of het ontbijt. Ze zitten bomvol voedzame zaden en er is pompoen poeder aan toegevoegd, wat zorgt voor extra vitamines en vezels. Ze zijn eenvoudig te maken en het recept kan eenvoudig verdubbelt worden wanneer je een hele stapel crackers wilt maken.
Heerlijk met een lekkere notenpasta, hummus, fruitspread of plak (bio) kaas!
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden
Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom en laat deze 15 minuten staan
Leg het deeg vervolgens tussen 2 vellen bakpapier en rol dit met de deegroller uit tot een maximale dikte van een halve centimeter. Haal het bovenste vel bakpapier er weer af.
Snijd met een pizza mes (of ander scherp mes) de crackers in ca. 10 stukken
Bak de crackers vervolgens in 30 Ã 35 minuten gaar en laat ze goed afkoelen. Bewaar ze in een goed afsluitbaar bakje, dan zijn ze zeker nog een week houdbaar. Smeer er een lekkere spread op of eet hem met een lekkere plak biologische kaas. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 85 gr havermeel
• 65 gr gebroken lijnzaad
• 45 gr pompoenpit
• 25 gr chia zaad
• 110 ml water
• 35 ml olijfolie
• 3 tl pompoenpoeder
• Snuf zout
Overige benodigdheden:
• 2 vellen bakpapier
• deegroller
• pizza mes (optioneel)