
Dadel-kokos balletjes
10 min.
10 balletjes
Een lekker en verantwoord tussendoortje? Deze dadel-kokos balletjes 🥥 zijn in een handomdraai gemaakt én super lekker! Ze kunnen ook heel goed mee in de lunchtrommel naar school. Geef er overigens niet meer dan 1 per keer want er zitten stiekem best veel (natuurlijke) fruitsuikers uit dadel in.
Variatietip: voeg ook eens wat cacaopoeder toe!

Zo maak je het:
Maal de noten helemaal fijn in de keukenmachine, totdat het smeuïg begint te worden.
Voeg dan de dadels, de kokosrasp en de kokosolie toe en maal nogmaals.
Vervolgens kan je balletjes draaien van dit mengsel (maak ze niet te groot) en ze door de resterende kokosrasp rollen. Laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast en bewaar ze ook daar (of in de vriezer) totdat ze gegeten worden of mee gaan naar school.

Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 100 gr dadels zonder pit
• 2 handen ongezouten en ongebrande noten, zoals cashewnoten, walnoten, hazelnoten en amandelen
• 20 gr kokosrasp + extra als topping
• 1 el gesmolten kokosolie
Overige benodigdheden:
• een keukenmachine of food processor