Dadel-kokos balletjes

Dadel-kokos balletjes

10 min.

12 balletjes

Een lekker en verantwoord tussendoortje? Deze dadel-kokos balletjes 🥥 zijn in een handomdraai gemaakt én super lekker!⁣ ⁣ Ze kunnen ook heel goed mee in de lunchtrommel naar school. Geef er overigens niet meer dan 1 per keer want er zitten stiekem best veel (natuurlijke) fruitsuikers in waar je lichaam alsnog op reageert. ⁣

Dadel-kokos balletjes

Zo maak je het:

  • Maal de cashewnoten helemaal fijn in de keukenmachine, totdat het smeuïg begint te worden. 


  • Voeg dan de dadels, de helft van de kokos, de kokosolie en het water toe en maal nogmaals.


  • Vervolgens kan je balletjes draaien van dit mengsel (maak ze niet te groot) en ze door de resterende kokosrasp rollen. Laat ze een half uurtje opstijven in de koelkast en bewaar ze ook daar totdat ze gegeten worden of mee gaan naar school. ⁣

Dadel-kokos balletjes

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 250 gr dadels⁣ zonder pit

• 50 gr cashewnoten⁣

• 40 gr kokosrasp⁣

• 1 el gesmolten kokosolie⁣

• 1 el water⁣

Overige benodigdheden:

• een keukenmachine of food processor

Bekijk meer gezonde producten in de webshop