Dadelballetjes met wortel

Dadelballetjes met wortel

15 min + koelkast

12 balletjes

In deze dadelballetjes zit groente, namelijk wortel! Nu moet je niet denken dat je met het eten van deze dadelballetjes wel aan de aanbevolen hoeveelheid groente op een dag komt, maar het is wel zo dat: 


  • alle kleine beetjes groente zeker bijdragen

  • én je kieskeurige eters achteraf kunt vertellen dat ze wortel hebben gegeten. Ze zullen hier zelf wellicht verbaasd over zijn maar zo ook ervaren dat groentes zeker lekker kunnen zijn!


De smaak van deze balletjes doet een beetje denken aan carrot-cake en dat maakt ze dan ook erg populair bij mijn meiden. In de balletjes zitten veel vezels, alleen natuurlijke suikers uit rozijnen en dadels en de goede vetten en eiwitten uit haver, nootjes en kokosolie zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel én een goed verzadigend gevoel.


Je maakt ze in een kwartiertje klaar en daarna hoeven ze alleen nog even op te stijven in de koelkast. Bewaren kan ook heel goed in de vriezer, zo voorkom je ook dat ze allemaal in 1x op worden gegeten (want dat is dan weer niet zo gezond ;) )

Dadelballetjes met wortel

Zo maak je het:

  • Maal de dadels en rozijnen fijn in de keukenmachine


  • Voeg nu alle andere ingrediënten (behalve de gehakte nootjes) toe en maal dit nogmaals totdat je een kneedbare bal hebt.


  • Maak nu ca. 12 balletjes van het deeg en rol deze als laatste nog even door de gehakte nootjes. Voor de wat jongere kindjes kan je ook kleinere balletjes maken, de balletjes door midden snijden of platte 'koekjes' maken van het deeg.


  • Zet ze een uurtje in de koelkast om op te stijven, daarna zijn ze klaar! Bewaren kan ook heel goed in de vriezer in een goed afgesloten bakje of zakje. Zo heb je altijd een verantwoord tussendoortje bij de hand!

Dadelballetjes met wortel

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 50 gr geraspte wortel

• 100 gr havermeel

• 75 gr rozijnen

• 80 gr dadels zonder pit 

• 1 el (gesmolten) kokosolie

• 1 tl Sienna & Friends 'Mijn allereerste kruidenmix'

• gehakte nootjes voor de topping


Optioneel kan je de hoeveelheid rozijnen wat minderen naar bijvoorbeeld 45 gram en dit vervangen door een eetlepel notenpasta. Dit verlaagt de hoeveelheid natuurlijke suikers en verhoogd de voedingswaarde. 

Overige benodigdheden:

• keukenmachine of foodprocessor

Bekijk meer gezonde producten in de webshop