Eenvoudige banaanpannenkoekjes
15 min
ca. 9 stuks
Deze banaan pannenkoekjes zijn super snel klaar en heel erg voedzaam. Ideaal dus als alternatief voor de boterham! Zo kan je zoon of dochter er weer tegenaan en zal het niet over een uur weer om eten vragen of in een flinke dip belanden.
Ze kunnen overigens ook heel goed koud gegeten worden en zijn dus lunchbox-proof! Het recept kan je eenvoudig verdubbelen als je in 1x wat meer klaar wilt maken of een groot gezin hebt :)
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten in de mixer of blender zodat je een egaal beslag krijgt.
Verhit nu de koekenpan en gebruik een beetje kokosolie om hem in te vetten.
Bak dan (kleine) pannenkoekjes in de pan totdat het beslag op is. Laat kinderen zelf hun pannenkoekjes versieren met lekkere toppings zoals vers fruit, fruitpoeder, kokosrasp, nootjes of een lekkere spread! Eet smakelijk!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 1 banaan
• 1 ei
• 75 gr. havermeel
• ca. 120 ml (plantaardige) melk
• 1/2 tl 'Mijn allereerste kruidenmix' of kaneel
• een beetje kokosolie voor het bakken
Voor de topping:
• vers fruit of fruitpoeder, in combinatie met gehakte nootjes of kokosrasp. Ook heerlijk met een notenpasta of No Sugar Daddies chocopasta (deze spreads kan je hier vinden).
Overige benodigdheden:
• blender of mixer
• koekenpan
• spatel