top of page
Framboos-kokos ijsjes

Framboos-kokos ijsjes

15 min + vriezer

9 stuks

Wist jij al dat je de bakvorm van We Might Be Tiny ook kunt gebruiken voor het maken van kleine ijsjes? Ik maakte er deze framboos-kokos ijsjes in die suikervrij en vegan zijn en daarmee een stuk verantwoorder dan de klant-en-klaar ijsjes uit de supermarkt. De smaak was heerlijk dus deze gaan we komende zomer zeker vaker maken!


Wil jij ze ook gaan maken? Lees dan snel het recept. 


Variatietip: Je kunt het frambozenpoeder ook door een andere smaak fruitpoeder en vers fruit vervangen, zoals blauwe bessen met Blueberry Boost of aardbeien met Strawberry Sparkle

Framboos-kokos ijsjes

Zo maak je het:

  • Verdeel de kokosyoghurt over 2 kommen en voeg aan elke kom 1 el ahornsiroop toe. 


  • Doe nu het frambozenpoeer in 1 van de 2 kommen en meng dit goed.


  • Schep in elk vormpje nu een beetje van zowel het witte als roze mengsel. Meng het mengsel een klein beetje door elkaar met een satéprikker of het steeltje van een theelepeltje. Op die manier krijg je straks een 'marmereffect' in het ijs. 


  • Doe dan in elk vormpje 2 verse frambozen


  • Voeg daarna weer van zowel het witte als roze mengsel toe aan de vormpjes totdat ze bijna helemaal vol zitten. Ook hier kan je weer een klein beetje mengen met de satéprikker. 


  • Top de vormpjes af met gehakte hazelnootjes, doe de deksel op de vorm en zet de vorm dan in de vriezer. Na een paar uur zijn jullie ijsjes klaar! 


Tip: haal de ijsjes zo'n 10 minuten voordat jullie ze willen gaan eten alvast uit de vriezer. Zo worden ze al iets zachter en zijn ze makkelijker te eten voor kinderen :) 

Framboos-kokos ijsjes

Ps. De vorm kan zowel in de oven, magnetron, vriezer als koelkast. Ook ideaal dus voor cakejes of bijvoorbeeld het invriezen van babyhapjes! 

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 500 gr. kokosyoghurt (wil je liever minder yoghurt gebruiken, dan kan je een deel van de yoghurt ook vervangen door -plantaardige- melk, zoals kokosmelk). 

• 2 el ahornsiroop

• 2 el Raspberry Rise fruitpoeder

• 1 doosje verse frambozen

• Flink wat gehakte hazelnootjes (of andere nootjes die jullie lekker vinden)

Overige benodigdheden:

'bakvorm' van We Might Be Tiny (of een andere diepvries-bestendige vorm)

• 2 kommen

• theelepeltje of satéprikker

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page