top of page
Fris aardbeientaartje

Fris aardbeientaartje

25 min + 2u koelkast

6 mini taartjes

Dit heerlijke aardbeientaartje is fris en luchtig door de kokosmelk en aardbeienvulling. De bodem is gemaakt van onder andere dadels en amandelmeel wat dit taartje een lekkere zoete smaak geeft zonder dat er (geraffineerde) suikers aan toegevoegd zijn. Het is bovendien een no-bake taartje wat alleen maar in de koelkast hoeft op te stijven. Kinderen kunnen ook heel goed helpen met het deeg van de bodem kneden, de kroontjes van de aardbeien snijden (tip: bekijk deze speciale kindermessen eens!) en het mengen van de kokosmelk met aardbeienpoeder! Veel bakplezier :) 

Fris aardbeientaartje

Zo maak je het:

  • Pak een kleine springvorm of een bewaarbakje en bekleed deze met bakpapier. Indien je een springvorm hebt hoef je alleen de bodem te bekleden en kan je de rand licht invetten met bijv. een beetje kokosolie.


  • Maal de dadels fijn (of snijd ze fijn), voeg er het amandelmeel, de kokosrasp en de plantaardige melk aan toe en meng of kneed totdat het één geheel is. Verdeel dit over de bodem van je bakje of springvorm (dit gaat het makkelijkste met de achterkant van een lepel) en zet hem in de koelkast


  • Snijd de topjes van de aardbeien en haal je bakje even uit de koelkast. Zet de aardbeien met de platte kant naar beneden op de bodem en zet het bakje vervolgens terug in de koelkast zodat de bodem nog wat harder wordt.


  • Mix nu de kokosmelk met 2 el aardbeien fruitpoeder en zet dit in een apart schaaltje neer. Mocht je de vulling toch wat extra willen zoeten, kan je hier nog een theelepel ahornsiroop toevoegen. 


  • Doe nu het water in een steelpannetje, samen met de agar agar en breng het aan de kook. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken (anders werkt de agar agar niet).


  • Doe de gekookte agar agar in een kom of maatbeker en voeg er beetje bij beetje het kokos/aardbei mengsel aan toe. Blijf goed roeren of mixen om kontjes te voorkomen. Als je te lang wacht zal de agar agar ook opstijven, dus probeer deze stappen vrij snel te volgen. 


  • Pak nu het bakje of de springvorm uit de koelkast en schenk het mengsel erin totdat de aardbeien niet meer te zien zijn.


  • Zet het bakje of de springvorm terug in de koelkast en laat dit minstens 2 uur opstijven. 


  • Daarna kan je het taartje eruit halen. Heb je een bakje gebruikt? Til dan voorzichtig je taartje uit het bakje door het bakpapier voorzichtig op te tillen. Snijd de hobbelige randen eraf zodat je een mooi strak vierkant hebt en verdeel het vierkant vervolgens in kleine blokjes. En klaar zijn je mini taartjes! Eet smakelijk! 


Fris aardbeientaartje

Tip: wil je de bodem toch wat harder hebben? Voeg dan wat gesmolten kokosolie of een beetje roomboter toe aan je bodem.

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 50 gr dadels 

• 50 gr amandelmeel 

• 15 gr kokosrasp 

• 2 el Strawberrry Sparkle fruitpoeder 

• handje aardbeien

• 2 el (plantaardige) melk

• 1 pakje (200ml) kokosmelk)

• 1 tl agar agar

• 80 ml water


Optioneel: een beetje ahornsiroop

Overige benodigdheden:

• mini springvorm (ca. 10 cm doorsnede) of een plastic bewaarbakje van ca. 10x10cm

• 1 vel bakpapier

• foodprocessor of keukenmachine om de dadels te malen (je kunt ze evt. ook fijn snijden als je dit niet hebt)

• steelpannetje

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

samen gezonde baksels maken in de keuken

Mijn verhaal

LESS SUGAR FOR YOUR SWEETS

In 2018 heb ik, Ilona Valster, Okae for Kids opgericht. Okae for Kids is vernoemd naar  mijn opgroeiende (en inmiddels oudste) dochter en grootste inspiratiebron: Kae-Lynn. Door haar ben ik erachter gekomen dat de meeste veel -voor kinderen ontwikkelde- producten erg veel suikers bevatten. Gezondere alternatieven zijn er veel minder en tevens vaak moeilijker te vinden. Dit terwijl inmiddels bijna 14% van de jongeren overgewicht heeft, waarvan 2,7% zelfs obesitas! Eén van de belangrijkste oorzaken (naast voldoende beweging) is voeding. 

Mede door mijn ervaring in marketing en product ontwikkeling besloot ik zelf een bedrijf te starten dat zich richt op gezondere voeding, die 'Okae' is voor kinderen. De eerste uitdaging was voor mij minder suikers in het drinken, want die hebben helemaal geen verzadigend effect en zijn daarmee extra slecht. Een lange periode van onderzoeken, testen en ontwikkelen volgde, waarbij het eerste assortiment geïntroduceerd werd: Okae kinderthee

Toen de thee nog maar net op de markt was beviel ik veel te vroeg, met 29 weken, van mijn tweede dochter Philou. Een heftige periode volgde en ik besloot mijn baan op te zeggen en me te richten op ons gezin, maar ook op mijzelf. Ik voelde al snel dat ik meer wilde betekenen als het gaat om gezonde voeding voor kinderen en toen we in rustiger vaarwater kwamen besloot ik de opleiding tot kindervoedingscoach te doen. De beste beslissing ooit! 

Met behulp van praktische tips, eenvoudige aanpassingen en lekkere recepten help ik nu ouders om hun kind(eren) gezonder te laten eten en drinken. Zónder die ó zo herkenbare strijd aan tafel maar op een positieve manier en met plezier en aandacht voor je kind!

Daarnaast heb ik mijn producten in de webshop verder uitgebreid en een eigen lijn biologische fruitpoeders ontwikkeld en verkoop ik nu ook producten die het jou als ouder makkelijker maken om (samen) gezond te eten, zoals kindermessen en herbruikbare rietjes. 

Wie weet welke producten in de toekomst nog volgen. Mocht je vragen, tips of opmerkingen hebben, dan sta ik daar zeker voor open. Je kan me bereiken via het contactformulier, of via info@okaeforkids.nl.

kindervoedingscoach consult gesprek ilon

Klantenservice

Over mij

Veelgestelde vragen

Algemene voorwaarden

Verzend- en retourbeleid

Contact

Levering in 1-2 werkdagen

Verzending vanaf €4,20

Gratis verzonden vanaf €75,-

Contactgegevens

Okae for Kids
Rosendaalsestraat 375

6824 CK, Arnhem
info@okaeforkids.nl

+316 11414015

Logo Okae for Kids
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, winacties en het laatste nieuws!

© 2023 by Okae for Kids

bottom of page