Fris aardbeientaartje

Fris aardbeientaartje

25 min + 2u koelkast

6 mini taartjes

Dit heerlijke aardbeientaartje is fris en luchtig door de kokosmelk en aardbeienvulling. De bodem is gemaakt van onder andere dadels en amandelmeel wat dit taartje een lekkere zoete smaak geeft zonder dat er (geraffineerde) suikers aan toegevoegd zijn. Het is bovendien een no-bake taartje wat alleen maar in de koelkast hoeft op te stijven. Kinderen kunnen ook heel goed helpen met het deeg van de bodem kneden, de kroontjes van de aardbeien snijden (tip: bekijk deze speciale kindermessen eens!) en het mengen van de kokosmelk met aardbeienpoeder! Veel bakplezier :) 

Fris aardbeientaartje

Zo maak je het:

  • Pak een kleine springvorm of een bewaarbakje en bekleed deze met bakpapier. Indien je een springvorm hebt hoef je alleen de bodem te bekleden en kan je de rand licht invetten met bijv. een beetje kokosolie.


  • Maal de dadels fijn (of snijd ze fijn), voeg er het amandelmeel, de kokosrasp en de plantaardige melk aan toe en meng of kneed totdat het één geheel is. Verdeel dit over de bodem van je bakje of springvorm (dit gaat het makkelijkste met de achterkant van een lepel) en zet hem in de koelkast


  • Snijd de topjes van de aardbeien en haal je bakje even uit de koelkast. Zet de aardbeien met de platte kant naar beneden op de bodem en zet het bakje vervolgens terug in de koelkast zodat de bodem nog wat harder wordt.


  • Mix nu de kokosmelk met 2 el aardbeien fruitpoeder en zet dit in een apart schaaltje neer. Mocht je de vulling toch wat extra willen zoeten, kan je hier nog een theelepel ahornsiroop toevoegen. 


  • Doe nu het water in een steelpannetje, samen met de agar agar en breng het aan de kook. Laat het 2 minuten zachtjes doorkoken (anders werkt de agar agar niet).


  • Doe de gekookte agar agar in een kom of maatbeker en voeg er beetje bij beetje het kokos/aardbei mengsel aan toe. Blijf goed roeren of mixen om kontjes te voorkomen. Als je te lang wacht zal de agar agar ook opstijven, dus probeer deze stappen vrij snel te volgen. 


  • Pak nu het bakje of de springvorm uit de koelkast en schenk het mengsel erin totdat de aardbeien niet meer te zien zijn.


  • Zet het bakje of de springvorm terug in de koelkast en laat dit minstens 2 uur opstijven. 


  • Daarna kan je het taartje eruit halen. Heb je een bakje gebruikt? Til dan voorzichtig je taartje uit het bakje door het bakpapier voorzichtig op te tillen. Snijd de hobbelige randen eraf zodat je een mooi strak vierkant hebt en verdeel het vierkant vervolgens in kleine blokjes. En klaar zijn je mini taartjes! Eet smakelijk! 


Fris aardbeientaartje

Tip: wil je de bodem toch wat harder hebben? Voeg dan wat gesmolten kokosolie of een beetje roomboter toe aan je bodem.

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 50 gr dadels 

• 50 gr amandelmeel 

• 15 gr kokosrasp 

• 2 el Strawberrry Sparkle fruitpoeder 

• handje aardbeien

• 2 el (plantaardige) melk

• 1 pakje (200ml) kokosmelk)

• 1 tl agar agar

• 80 ml water


Optioneel: een beetje ahornsiroop

Overige benodigdheden:

• mini springvorm (ca. 10 cm doorsnede) of een plastic bewaarbakje van ca. 10x10cm

• 1 vel bakpapier

• foodprocessor of keukenmachine om de dadels te malen (je kunt ze evt. ook fijn snijden als je dit niet hebt)

• steelpannetje

Bekijk meer gezonde producten in de webshop