Fruitpoeder repen

Fruitpoeder repen

40 min + 2u koelkast

ca. 12

Deze vrolijke repen zijn op kleur en smaak gebracht met fruitpoeder. Doordat de repen ook cashewnoten, kokosroom, amandelmeel en hazelnoten bevatten zijn ze rijk aan eiwitten en goede vetten en dat zorgt ervoor dat de bloedsuikerspiegel niet te snel stijgt én je zoon of dochter goed verzadigd is! In de bodem zit bovendien heerlijke chocoladepasta van No Sugar Daddies verwerkt.... YUM!! Dit heerlijke tussendoortje is niet moeilijk om te maken maar houd rekening met de volgende voorbereiding:


Voor het maken van deze repen heb je geen oven nodig, ze hoeven alleen maar op te stijven in de koelkast. Let op voordat je gaat beginnen: de cashewnoten moeten even geweekt hebben (liefste 2 à 3 uur) en de kokosmelk moet een hele nacht in de koelkast hebben gestaan. 

Fruitpoeder repen

Zo maak je het:

Eerst maak je de bodem:

  • Maal de dadels fijn in de keukenmachine totdat het een kleverige massa is geworden. 

  • Voeg dan het amandelmeel, havermeel en de chocopasta toe en maal nogmaals totdat alles goed gemengd is. Roer, spatel of kneed er dan de gehakte nootjes door. 

  • Knip een bakpapiertje op maat voor je bakvorm of ovenschaal en leg dit op de bodem. 

  • Verdeel nu het mengsel met de bolle kant van een lepel over de bodem en zet de vorm even in de koelkast. 


Ga dan verder met de laagjes:

  • Giet de cashwenoten goed af en maal deze met de een keukenmachine tot een pasta. Pak dan het blikje kokosmelk uit de koelkast (schud deze niet!) en maak hem voorzichtig open. 

  • Schep de room die nu bovenop zit eraf en voeg dit toe aan de cashewnotenpasta. Het kokoswater wat overblijft heb je verder niet nodig voor dit recept maar kan nog lekker zijn in bijvoorbeeld een currysaus. 

  • Voeg vervolgens ook de kokosolie en ahornsiroop toe en mix of meng alles tot een geheel. 

  • Verdeel het mengsel vervolgens over 2 kommen. 

  • Voeg in beide kommen 3el kokosrasp toe en 2 à 3 el fruitpoeder. Meng dit weer goed door elkaar (bijvoorbeeld met een lepel). 

  • Pak nu de bakvorm uit de koelkast en smeer je eerste laag over de bodem. Herhaal dit vervolgens voor de 2e laag en zet de vorm dan weer in de koelkast. Laat ca. 2 uur opstijven. 

  • Daarna kan je hem voorzichtig uit de vorm halen en in stukken snijden. Als topping kan je er nog wat kokosrasp overheen strooien


De vierkantjes zoals ik ze gemaakt hebben waren ca. 4x4cm en dit is wat groot voor jonge kinderen, dan kan je ze beter nog een keer door midden snijden. De repen blijven een paar dagen goed in de koelkast maar kunnen ook goed ingevroren worden. Zorg dan wel dat je er een bakpapiertje tussen doet zodat de repen niet aan elkaar blijven plakken. Eet smakelijk!

Fruitpoeder repen

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

Voor de bodem:

• 115 gr dadels zonder pit

• 55 gr amandelmeel

• 35 gr havermeel

• 1,5 el No Sugar Daddies chocopasta met kokos

• 25 gr gehakte hazelnoten


Voor de laagjes:

• 200 gr ongebrande, ongezouten cashewnoten  (ca. 2u geweekt in water)

• 400 kokosmelk in blik (deze moet minstens 1 nacht in de koelkast hebben gestaan)

• 3 el ahornsiroop

• 3 el kokosolie (gesmolten)

En per gekleurde laag:

• 3 el kokosrasp

• 2 à 3 el fruitpoeder, ik gebruikte Blueberry Boost en Raspberry Rise. Deze kan je ook samen in een voordeelpak kopen. 

Overige benodigdheden:

• bakvorm van 20x20 cm (of anders een ovenschaal o.i.d.)

• bakpapier

• een keukenmachine of food processor om de dadels fijn te malen. Heb je dit niet, dan kan je ze ook met een keukenmes in hele kleine stukjes snijden


Bekijk meer gezonde producten in de webshop