top of page
Gekleurde chiazaad pudding

Gekleurde chiazaad pudding

5 min.

1 portie

Chiazaad wordt ook wel een superfood genoemd. De zaadjes hebben namelijk een hoog calciumgehalte en zitten vol met magnesium, ijzer, eiwitten, vezels en antioxidanten. Als je vocht toevoegt aan de zaadjes, nemen de zaadjes dat op waardoor ze in volume toenemen en heel zacht worden. De pudding die dan ontstaat wordt door kinderen vaak erg lekker gevonden, vooral als je er fruit(poeder) aan toevoegt waar ze dol op zijn. Een lekker en super snel ontbijtje wat zorgt voor een krachtige start van de dag!


Let op: voor de allerjongste kinderen (tot 2 jaar) kunnen chiazaadjes wat lastig te verteren zijn omdat hun darmen nog niet volledig ontwikkeld zijn. Het beste geef je ze tot die tijd dus nog geen chia pudding, of eerst een klein beetje en bouw je het vervolgens op. 

Gekleurde chiazaad pudding

Zo maak je het:

Let op: je maakt dit recept de avond ervoor al (grotendeels) klaar!


  • Doe de plantaardige melk en chiazaadjes in een kommetje en roer het goed door. Zet dit vervolgens in de koelkast voor tenminste 3 uur (nog beter is een hele nacht) 


  • De volgende ochtend is er een soort pudding ontstaan. Roer nog even goed door en meng er het fruitpoeder door zodat je een mooi kleurtje en zoete smaak geeft aan de pudding. 


  • Als je met 2 of meer kleuren wilt werken moet je de pudding dus eerst even over verschillende schaaltjes verdelen alvorens je ze weer samenvoegt. Wil je net als in de pudding op de foto ook een gepureerd fruitlaagje toevoegen, dan doe je dus eerst 1 deel chiapudding in het glas of schaaltje, gevolgd door het laagje gepureerd fruit en daarna het restant chiapudding. 

Gekleurde chiazaad pudding

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 2 el chiazaad 

• 100 ml plantaardige melk, zoals havermelk, amandelmelk of kokosmelk

• 2 à 3 tl fruitpoeder naar keuze (in dit recept heb ik zowel Raspberry Rise als Blueberry Boost gebruikt)

• voor de topping wat fruit naar keuze, zoals blauwe bessen, frambozen, aardbeien, banaan en wat kokosrasp

• optioneel: wat gepureerd fruit als tussenlaagje (in dit recept heb ik wat frambozen gepureerd en als laagje tussen de twee smaken fruitpoeder gedaan)


> Voor een volwassen portie gebruik je 3 el chiazaad en 150ml melk

Overige benodigdheden:

• leuk schaaltje of doorzichtig potje waarin je de kleuren goed ziet

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page