top of page
Gevulde bonbons

Gevulde bonbons

30 min + uur koelkast

15 bonbons

Deze bonbons zijn een heerlijk als traktatie of om iemand mee te verrassen! Ik maakte ze voor het eerst voor Valentijn maar ze zijn natuurlijk het hele jaar door leuk. Ook voor moeder- of vaderdag of als traktatie op school. 


Ze zijn echt niet moeilijk om te maken (echt, iedereen kan dit!) en de smaak van de vulling bepaal je helemaal zelf. De basis is een pure chocolade en een crème van cashewnoten. Vervolgens kies je een smaak fruitpoeder naar keuze en kan je optioneel nog wat ahornsiroop of biologische honing toevoegen. Hartstikke verantwoord dus! 


Ik heb ook een instructiefilmpje gemaakt voor dit recept, dat kan je hier vinden. 

Gevulde bonbons

Zo maak je het:

  • Week allereerst de cashewnoten door ze in een schaaltje met lauwwarm water te leggen. Ze moeten ca. 3 uur weken maar het mag ook langer (dan zijn ze nog zachter). Als de cashewnoten geweekt zijn kunnen jullie bonbons gaan maken. 


  • Om te beginnen breek je de chocolade in kleine stukjes en smelt je deze au-bain-marie in een pannetje op lage temperatuur. Het is belangrijk dat de chocolade niet te snel smelt want dan verliest het zijn glans. Let er ook op dat er geen water bij de chocolade komt want dan kan je klontjes krijgen.


  • Als de chocolade volledig gesmolten is pak je de siliconen bonbonvorm erbij. Giet de gesmolten chocolade in de vormpjes totdat ze helemaal gevuld zijn. Tel nu tot 15 en giet dan voorzichtig de chocolade terug in het pannetje en zet deze weer in het warme water van het tweede pannetje zodat de chocolade gesmolten blijft.


  • In de bonbon vorm is nu een laagje chocolade blijven zitten. Controleer of de chocolade overal aan alle zijkanten zit en zet de vorm dan voor ongeveer 5 minuten in de koelkast.


  • Ondertussen kan je de cashewnoten afgieten en uit laten lekken. Vervolgens mag je deze met een staafmixer of foodprocessor helemaal fijn malen totdat het een smeuïge pasta wordt. Dit kan een paar minuten duren.


  • Nu kan je de bonbonvorm weer uit de koelkast halen voor een 2e laagje chocolade. Giet de vorm weer helemaal vol met chocolade, tel weer tot 15 en giet de chocolade weer terug in het pannetje. Zet de bonbon vorm terug in de koelkast voor nog eens 5 minuten.


  • Ondertussen kan de vulling verder afgemaakt worden. Meng de cashewnotenpasta nu met 3 à 4 tl fruitpoeder en eventueel wat zoetstof zoals honing of ahornsiroop. Proef of je de smaak goed vindt en voeg anders nog fruitpoeder of zoetstof naar wens toe.


  • Nu kan de bonbonvorm uit de koelkast gehaald worden en is het tijd om de vulling erin te doen. Rol kleine bolletjes (knikkergrootte) van de gekleurde cashewnotenpasta en druk deze voorzichtig in de vormpjes.


  • Vul nu de bonbon vorm helemaal af met chocolade totdat de vulling niet meer zichtbaar is. Zet de vorm daarna weer in de koelkast en laat de bonbons helemaal uitharden. Druk daarna de bonbons nu voorzichtig uit de vorm en ze zijn klaar om iemand mee te verrassen!

Gevulde bonbons

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 200 gram pure chocolade (minimaal 70%, liever nog hoger percentage)

• ca. 70 gram ongebrande, ongezouten cashewnoten

• 3 à 4 tl fruitpoeder naar keuze (Strawberry Sparkle, Raspberry Rise, Pineapple Power of Blueberry Boost)

• 1 tl ahornsiroop of biologische honing

Overige benodigdheden:

• Siliconen bonbon/snoepjes vorm (hartjes)

• Evt: leuk doosje en lintjes om bonbons in te verpakken

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page