Gezonde Paaseitjes

Gezonde Paaseitjes

25 min + opstijven koelkast

18 à 20 eitjes

Wie is er nu niet dol op Paaseitjes? Helaas zijn de meeste eitjes niet zo gezond door onder andere de hoeveelheid suiker en melkpoeder. Ik ontwikkelde daarom een nieuw recept: gezonde, kidsproof Paaseitjes! 


Deze Paaseitjes hebben niet chocolade, maar dadels en noten als basis. Zodoende bevatten ze veel vezels, eiwitten en goede vetten. Je geeft ze een vrolijke kleur en friszoete smaak door fruitpoeder te gebruiken. Het goede nieuws is: ze zijn super eenvoudig te maken en ook kinderen kunnen gezellig helpen! 


Dit recept is goed voor ca. 20 Paaseitjes. Wil je er meer maken, verdubbel dan gewoon de hoeveelheden. Fijne Pasen!

Gezonde Paaseitjes

Zo maak je het:

  • Maal de dadels in een keukenmachine tot een pasta (heb je geen keukenmachine, dan werkt een staafmixer ook. In hele kleine stukjes snijden met een scherp mes kan overigens ook). 


  • Voeg dan de noten toe en maal wederom totdat de noten goed gemalen en gemengd zijn met de dadelpasta. 


  • Voeg tenslotte de cacaopoeder, kokosolie en optioneel wat ahornsiroop toe en meng of kneed totdat je een mooie bal hebt. 


  • Rol met je handen nu kleine 'Paaseitjes' totdat alles op is. Kinderen kunnen hier heel goed bij helpen en zijn vast trots op hun eigen gemaakte eitjes ;) 


  • Dan is het tijd voor de topping! Doe wat fruitpoeder in een kommetje en rol de eitjes hier doorheen. Leg ze op een bord en laat ze een uurtje opstijven in de koelkast. Je eitjes zijn daarna klaar! 


  • Tip: Het is ook erg lekker om de eitjes voor de helft van chocolade te voorzien. Doe dit na het opstijven in de koelkast. Smelt wat chocolade au-bain-marie en haal de eitjes voor de helft door de gesmolten chocolade. Leg ze op een vel bakpapier en laat ze uitharden (evt. in de koelkast). Na ongeveer een half uur zijn ze klaar! Eet smakelijk!

Gezonde Paaseitjes

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

Voor de eitjes:

• 100 gr dadels

• 65 gr noten naar keuze (evt. licht geroosterd)

• 1,5 tl cacaopoeder

• 0,5 el kokosolie

• optioneel: 1 tl ahornsiroop 


Voor de afwerking:

• fruitpoeder naar keuze: Strawberry Sparkle (rood/lichtroze), Raspberry Rise (felroze), Mighty Mango (geel) en/of Blueberry Boost (donkerrood/paars)

• optioneel: wat extra pure chocolade om de eitjes in te dippen 

Overige benodigdheden:

• Keukenmachine, staafmixer of scherp keukenmes

• Optioneel: vel bakpapier als je ook met chocolade aan de slag gaat

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop