Glutenvrije crêpes (zoet of hartig)
15 min
6 crêpes
Een heerlijk alternatief voor de boterham zijn crêpes (of wraps). Ze zijn eenvoudig om te maken, glutenvrij en kunnen zowel zoet als hartig belegd worden. Klik hier voor allerlei lekkere spreads die op de wraps kunnen.
De variant met No Sugar Daddies chocopasta is een echte aanrader voor jong én oud, maar ook met zalm en avocado is hij kidsproof! De crêpes zijn ook ideaal om mee te geven in de lunchtrommel naar school.
Zo maak je het:
Mix alle ingrediënten voor de crêpes in de blender
Verhit de koekenpan met een beetje kokosolie en bak dunne 'pannenkoeken'
Laat ze even afkoelen en beleg ze vervolgens met een lekkere spread, vers fruit, groente of wilde zalm en avocado! Je kunt ze oprollen (zoals ik met de chocospread deed) of op de 'tiktok manier' vouwen (zoals ik bij de zalm crêpe deed)
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
De crêpes:
• 130 gr glutenvrij meel (ik gebruikte rijstmeel van @lisaschoiceglutenfree , maar boekweitmeel of havermeel kan ook)
• 2 eieren
• 350 ml plantaardige melk
• 30 gr grasroomboter of kokosolie
• 1 tl psylliumvezels (Kruidvat heeft biologische!)
• 1 tl Provençaalse kruiden (lekker bij hartig beleg) of Mijn allereerste kruidenmix' (erg geschikt voor zoeter beleg)
Het beleg:
Voor het beleg kan je van alles kiezen. Klik hier voor allerlei spreads die ik in de shop te koop heb. Ik gebruikte voor de zoete crêpes No Sugar Daddies hazelnotenpasta met aardbeien en voor het hartige beleg (wilde) zalmfilet, avocado, tomaatjes en sesamzaadjes.
Overige benodigdheden: