Groentespread van pompoen en zoete aardappel

Groentespread van pompoen en zoete aardappel

10 min + 10 minuten oven

1 potje

Het recept van deze heerlijke groentespread komt uit het kookboek 'Om op te eten' van Moekes Maaltijd en is een echte aanrader. Kinderen zijn vaak dol op de zoete smaak van pompoen en zoete aardappel en met zoveel voedingsstoffen op 1 broodje kan je zoon of dochter er zeker weer even tegenaan!  Ik mocht het recept delen dus ook als je het boek (nog) niet hebt kan jij ook deze lekkere spread maken. En ben je op zoek naar nog meer verantwoord broodbeleg? Lees dan deze blog eens!

Groentespread van pompoen en zoete aardappel

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden


  • Meng de olijfolie met de kerrie en gember en besprenkel de pompoen en zoete aardappel hiermee


  • Rooster ze ca. 10 minuten in de oven


  • Pureer daarna tot een gladde spread en laat afkoelen


De spread is een paar dagen houdbaar in de koelkast en natuurlijk niet alleen verantwoord voor kinderen, maar ook zeker voor ouders ;)   Eet smakelijk!

Groentespread van pompoen en zoete aardappel

Op zoek naar nog meer inspiratie voor op brood? Lees dan deze blog eens waarin ik 6 verschillende soorten voedzaam broodbeleg deel. 

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 1 el olijfolie

• t tl kerrie (ik gebruikte deze van Sienna & Friends)

• 1cm verse gember, fijngehakt

• 125 gr pompoen, in blokjes

• 125 gr zoete aardappel, in blokjes 


Overige benodigdheden:

-

Bekijk meer gezonde producten in de webshop