top of page
Knapperige koekjes met fruitpoeder vulling

Knapperige koekjes met fruitpoeder vulling

45 min. + 12 min. oven

12 - 14 koekjes

Sinds ik de fruitpoeders in het assortiment heb, heb ik voor onszelf ook weer een voorraad en dat betekent dat ik weer lekker kan experimenteren met het poeder. Ik besloot dubbele koekjes te maken met een tussenlaagje van cashewnotencrème dat ik op kleur en smaak bracht met fruitpoeder. En lekker dat het was! De koekjes vallen misschien niet onder de standaard verantwoorde tussendoortjes doordat ik ook kokosbloesemsuiker toe heb gevoegd, dus wellicht zijn ze meer iets voor een feestje. Krijg jij ook al zin om ze uit te proberen? Lees dan snel verder voor het recept.

Knapperige koekjes met fruitpoeder vulling

Zo maak je het:

  • Doe allereerst de cashewnoten in een kom met warm water en laat ze minstens een half uur weken (liever een paar uur).


Nu ga je eerst aan de slag met de koekjes.


  • Verwarm de oven voor op 180 graden.


  • Smelt de boter of kokosolie en doe dit samen met alle overige ingrediënten in een grote kom. Kneed het beslag in de keukenmachine of met de hand tot een mooie bol deeg.


  • Rol het deeg uit en snij er met het vormpje rondjes uit van c.a. een halve cm dik. Leg de vormpjes op een bakplaat met bakpapier en bak de koekjes in 12 tot 15 minuten goudbruin. Laat ze vervolgens even goed afkoelen.


Dan is het tijd voor de crèmelaag:


  • Giet de cashewnoten af en doe ze samen met de kokosyoghurt en citroensap in de keukenmachine of blender. Als je met maar 1 kleur fruitpoeder gaat werken kan je dat nu ook al toevoegen. Laat de machine draaien tot er een mooie smeuïge massa ontstaat.


  • Als je met meerdere kleuren wilt werken verdeel je de crème over schaaltjes en voeg je per schaaltje fruitpoeder toe totdat het de gewenste kleur en smaak heeft. Nu kan je de crème uitsmeren op de platte zijde van een koekje (met een slagroomspuit gaat dit helemaal makkelijk maar het kan ook prima met een lepel).


  • Plak er vervolgens een ander koekje tegenaan en klaar zijn ze! Ze zijn het lekkerste op de dag van bakken zelf doordat de koekjes in de koelkast wat zacht kunnen worden. Wil je ze wel graag over meerdere dagen verdelen dan zou ik de koekjes apart (afgesloten) bewaren van de crème (in de koelkast) en de koekjes pas in elkaar zetten zodra je ze wilt gaan eten.

Knapperige koekjes met fruitpoeder vulling

Ga jij ze ook maken? Ik ben benieuwd met welk fruitpoeder! Helemaal leuk als je jouw resulataat deelt op Instagram met hashtag #okaeforkids :)


Ps. Kinderen kunnen uiteraard helpen met bakken. Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze helpen met afwegen, mengen, kneden, invetten, uitsteken en natuurlijk.. proeven!

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

Voor de koekjes:

• 125 gram meel naar keuze, zoals boekweit-, spelt- of volkoren meel

• 125 gram havermout

• 75 gram kokosbloesem suiker (evt. ook weg te laten)

• 115 gram kokosolie, boter of ghee

• 1 tl bakpoeder

• 0,5 tl baking soda

• 3 à 4 tl ahornsiroop

• 1 el citroensap


Voor de crèmelaag:

• 130 gram cashewnoten (ongezout, ongebrand)

• 100 gram kokosyoghurt

• 1 el citroensap

• Fruitpoeder naar keuze. Ik gebruikte zowel Raspberry Rise frambozenpoeder (3 à 4 tl) als Blueberry Boost blauwe bessenpoeder (3 à 4 tl) om zo koekjes met verschillende kleuren te maken.

Overige benodigdheden:

• keukenmachine

• bakpapier of siliconen matje

• rond uitsteekvormpje

• deegroller

• evt. een slagroomspuit of spuitzak

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page