top of page
Lactosevrij ijs mét (vegan) slagroom

Lactosevrij ijs mét (vegan) slagroom

15 min + vriestijd

ca. 2

Dit heerlijke ijs heet ook wel nicecream omdat er lekker veel gezonde ingrediënten in zitten en nog steeds heerlijk van smaak is! Zo gebruikte ik banaan en cashewmelk als basis voor het ijs. 


Zowel het ijs als de slagroom is suikervrij en lactosevrij en op smaak en kleur gebracht met gevriesdroogd biologisch fruitpoeder. 

Lactosevrij ijs mét (vegan) slagroom

Zo maak je het:

  • Zorg ervoor dat de banaan bevroren is en het blikje slagroom ruim van tevoren in de koelkast gezet is. 


  • Haal de banaan uit de vriezer zodra je ijs wilt maken. Doe dit in de foodprocessor of blender, samen met de overige ingrediënten. Tip: Doet de blender niets? Voeg dan nog wat extra melk toe.


  • Zorg dat alles goed gemixt is en proef of je de smaak goed vindt. Voeg eventueel nog meer fruitpoeder of ahornsiroop toe. Doe dan het ijs terug in het bakje en zet dit voor 1,5 à 2 uur in de vriezer (langer mag altijd; korter betekent meer smoothie bowl dan schepijs). Dan is het ijs klaar!  Let op: laat je het uren langer in de vriezer zitten, dan zal het ijs ook veel harder worden. Wil je het weer kunnen scheppen? Haal het bakje ijs dan ca. 20 minuten voordat je het wilt opeten alvast uit de vriezer!


  • Maak ondertussen de slagroom klaar: Schep de hoeveelheid room die je nodig hebt uit het blikje en voeg fruitpoeder en ahornsiroop naar smaak toe. Klop dit vervolgens op tot een stevige massa en klaar is je slagroom! Eventueel kan je een spuitzak en -mondje gebruiken om mooie toefjes slagroom te maken. Optioneel strooi je nog vrolijke eetbare bloemetjes over de slagroom. Eet smakelijk! 

Lactosevrij ijs mét (vegan) slagroom

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

Voor het ijs: 

• 1 banaan (in plakjes en ingevroren)

• Scheut plantaardige melk (ik gebruikte cashewmelk, maar kokosmelk  of havermelk an bijvoorbeeld ook)

• 1 à 2 eetlepel fruitpoeder (ik gebruikte Raspberry Rise)

• Optioneel: 1 el ahornsiroop


Voor de slagroom: 

Vegan opklop slagroom (zet dit eerst ca. 8u in de koelkast!)

• 1 eetleper fruitpoeder (ik gebruikte Blueberry Boost)

• Optioneel: 1 el ahornsiroop

• Opioneel: eetbare bloemetjes

Overige benodigdheden:

• blender of food processor

• optioneel: spuitzak en spuitmondje voor de slagroom

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page