Mango ontbijttaartje (no bake)
25 min + 2u opstijven koelkast
2-3 porties
Ontbijten is een feestje met dit frisse mango taartje! Hij is niet alleen erg lekker, maar zit ook nog eens boordevol voedingsstoffen zoals goede vetten, eiwitten en een heleboel vitamines (o.a. vitamine C en E). Doordat het een no-bake taartje is blijven deze voedingsstoffen ook goed behouden. Bovendien is het taartje volledig vegan, glutenvrij en alleen gezoet met natuurlijke suikers zoals dadels en fruitpoeder.
Het is een heel goed alternatief voor een boterham (het bevat zelfs veel meer voedingsstoffen) en kan ook al aan jonge kinderen gegeven worden.
De bodem is gemaakt van havermout, amandelmeel, kokosolie en... No Sugar Daddies chocopasta! Geliefd bij vrijwel alle kinderen en ook een heerlijke smaakmaker voor dit taartje. De laag met mango wordt gemaakt van kokosyoghurt (of een andere plantaardige yoghurt) en mango fruitpoeder.
Let op: dit taartje is gemaakt met een mini springvorm (Ø12cm). Heb jij alleen een grotere vorm in huis, let er dan op dat je het recept dan aanpast.
Zo maak je het:
Eerst maak je de bodem:
Vet je springvorm in met een beetje kokosolie. De bodem kan je eventueel bekleden met bakpapier.
Roer in een kommetje de havermout en het amandelmeel door elkaar. Voeg dan de chocopasta toe en roer weer goed door (Tip: dit kan wat gemakkelijker gaan met een vork in plaats van een lepel).
Voeg tenslotte de gesmolten kokosolie toe en meng dit goed met de rest. Doe het mengsel vervolgens in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
Zet de springvorm even in de koelkast.
Ga ondertussen verder met de vulling:
Meng de yoghurt met het fruitpoeder en proef of het de gewenste smaak heeft. Voeg eventueel meer mango poeder of een klein beetje ahornsiroop toe.
Doe dan het water in het steelpannetje en voeg de agar agar toe. Breng dit aan de kook en laat het ca. 2 minuten koken (het is belangrijk dat het echt gekookt heeft, anders doet de agar agar zijn werk niet en zal het taartje niet opstijven).
Schep dan het yoghurtmengsel bij in het steelpannetje en blijf goed roeren. Laat het mengsel nog ca. 2 minuten zachtjes pruttelen en haal dan de springvorm uit de koelkast.
Giet nu het mengsel in de springvorm en zet de springvorm in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
Daarna is het taartje voldoende opgestijfd en kan er gesmikkeld worden! Eventueel kan je er nog een lekkere topping overheen strooien, zoals gevriesdroogde mango stukjes. Eet smakelijk!
Tip: ook heerlijk met één van de andere fruitpoeders: Strawberry Sparkle, Raspberry Rise of Blueberry Boost!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
Voor de bodem:
• 25 gr havermout
• 15 gr amandelmeel
• 2 el No Sugar Daddies chocopasta hazelnoot
• 1 ruime el gesmolten kokosolie + een klein beetje om de springvorm in te vettten
Voor de vulling:
• ca. 250 ml kokosyoghurt (of andere plantaardige yoghurt)
• 3 à 4 tl Mighty Mango fruitpoeder
• een scheutje (ca. 75ml) water
• 1/2e tl agar agar (vegan bindmiddel)
• Optioneel: 1 tl ahornsiroop
Als topping:
• Een handje gevriesdroogde fruit stukjes
Overige benodigdheden:
• mini springvorm (ca. Ø12cm)
• steelpannetje
• kom
• evt: velletje bakpapier voor de bodem van je springvorm
• evt: acetaatfolie voor de randen van je springvorm