Mini cakepops!
15 min + 18 min oven
35 à 40 mini cakejes
Heb jij toevallig al een siliconen snoepjesvorm in huis? Wist je dat je die niet alleen voor yoghurtsnoepjes, maar ook voor ijsblokjes, mini ijsjes én.... cakejes kunt gebruiken? De vorm kan namelijk zowel in de vriezer, als oven, magnetron en vaatwasser!
Dus heb je een keer wat beslag over? Maak dan eens mini cakejes! Super leuk en lekker als tussendoortje, ook voor de allerkleinsten!
Tips:
- Let erop dat ze minder lang in de oven hoeven dan reguliere cakejes (ca. 18-20 minuten op 170 graden)
- Ook heel leuk op een lolliestokje
- Of als kleine snack naast het fruit bij de pauzehap
- Dip ze eens in (extra pure) chocolade! Heerlijk én gezond!
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de silikonen vorm in met een beetje kokosolie
Mix alle ingrediënten in een kom en gebruik een theelepeltje om de silikonen vorm(en) te vullen
Zet ze dan voor ca. 18 à 20 minuten in de oven en laat ze goed afkoelen. Daarna kan je ze op een lolliestokje prikken of nog even in gesmolten chocolade dippen. En klaar is deze heerlijke mini snack! Ook leuk op een feestje of in de lunchtrommel!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
Dit is voor ruim 2 'snoepvormen', je kunt het recept dus ook eenvoudig verminderen
• 65 gr. amandelmeel
• 35 gr. speltmeel (of ander meel)
• 35 gr. grasroomboter of kokosolie
• 1 banaan
• 1 ei
• 1/2 tl bakpoeder
• 1/2 tl Mijn allereerste kruidenmix (kaneel kan ook)
• Een beetje extra kokosolie om de vorm in te vetten
• Optioneel: extra pure chocolade, om de cakejes naderhand in te dippen
Overige benodigdheden:
• Silikonen 'snoepvorm', van vlinders & bloemen, robots, hartjes of voetballen
• Theelepeltje
Optioneel: