Mini konijnen cakejes
10 min + 20 min oven
12 mini cakejes
Deze schattige konijnen cakejes zijn heel eenvoudig om te maken en hebben een ideale maat als klein tussendoortje of aanvulling op de lunch. Ze staan ook erg leuk op tafel tijdens Pasen of bij een konijnen thema kinderfeestje. De cakejes zijn glutenvrij en zijn eenvoudig vegan te maken door het ei te vervangen door lijnzaad met water.
Tip: Voeg ook wat groentepoeder toe om ze extra voedzaam te maken!
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de bakvorm in met een beetje kokosolie of boter.
Prak de banaan en mix deze samen met het ei en de melk tot een luchtig mengsel.
Voeg dan de andere ingrediënten toe (amandelmeel, havermeel, ahornsiroop, bakpoeder, evt. groentepoeder en de kokosolie of boter) en meng weer goed door elkaar.
Vul dan de konijnenvorm met het mengsel. Indien je zowel lichte als donkere konijntjes wilt maken, vul je 6 konijntjes op met dit mengsel en meng je daarna cacaopoeder door het resterende beslag.
Zet de cakejes voor ca. 20 minuten in de oven en controleer met een prikker of ze gaar zijn. Even laten afkoelen en dan zijn ze klaar om te eten!
Bewaartip: doe ze in een goed afgesloten trommeltje, dan blijven ze nog 3-5 dagen goed.
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 80 gr havermeel
• 20 gr amandelmeel (of ander meel zoals teff meel, boekweitmeel, volkoren meel, enz.)
• 50 ml (plantaardige) melk
• 1 banaan
• 1 ei
• 1 el kokosolie of (gras)roomboter + extra voor het invetten van de vorm
• 1 el ahornsiroop
• 1/2 tl bakpoeder
Optioneel:
• 1 à 2 tl pompoen poeder (om de cakejes extra voedzaam te maken)
• 1,5 tl cacaopoeder (Dit is voor de helft van het beslag. Gebruik 3 tl als je alleen donkere cakejes wilt maken)
Overige benodigdheden:
• konijnen bakvorm