top of page
Mini zebra taartje

Mini zebra taartje

25 min. + opstijven

2 - 3 porties

Dit heerlijke mini taartje is vegan, vrij van suikers en gluten en lekker luchtig! Je kunt hem eten als ontbijt, als tussendoortje of bij een feestje! Ook kan je het recept eenvoudig vermeerderen indien je een grote versie wilt maken. 


De paarse strepen geven de taart een speciaal effect en dit maak je met fruitpoeder, wat je als natuurlijke kleur- en smaakstof kunt gebruiken. In dit geval heb ik Blueberry Boost gebruikt, maar je kunt ook Raspberry Rise (donkerroze) of Strawberry Sparkle (lichtroze) gebruiken. Verras je gasten met dit leuke effect! 

Mini zebra taartje

Zo maak je het:

Eerst maak je de bodem:

  • Vet je springvorm in met een beetje kokosolie. De bodem kan je eventueel bekleden met bakpapier.

  • Roer in een kommetje de havermout en het meel door elkaar. Hak de chocolade in stukjes en voeg dit samen met de ahornsiroop toe. 

  • Voeg tenslotte de gesmolten kokosolie toe en meng dit goed met de rest. Doe het mengsel in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm even in de koelkast.


Ga ondertussen verder met de vulling:

  • Meng de yoghurt en de halve banaan in een blender of staafmixer goed door elkaar. Voeg eventueel een beetje ahornsiroop toe als je het nog zoeter wilt hebben. 

  • Schenk de helft van het mengsel in een kommetje en doe door de andere helft het fruitpoeder. Blend weer totdat dit goed gemengd is en je een mooie paarse kleur hebt. Schenk dit in een ander kommetje. 

  • Doe dan het water in het steelpannetje en voeg de agar agar toe. Breng dit aan de kook en laat het ca. 2 minuten koken (het is belangrijk dat het echt gekookt heeft, anders doet de agar agar zijn werk niet en zal het taartje niet opstijven).

  • Verdeel daarna beetje voor beetje (om klontjes te voorkomen) het agar agar mengsel over beide kommetje met yoghurt. Je hebt nu een kommetje met een wit mengsel en een kommetje met paars mengsel.  Tip: Dikt het mengsel in je kommetjes al heel snel in? Roer dan nog even goed door met een garde of staafmixer. 

  • Haal dan de springvorm uit de koelkast. Giet nu om en om een lepel van het witte mengsel, gevolgd door een lepel van het paarse mengsel in de springvorm. Je kunt het eventueel ook gieten in plaats van lepelen. Wanneer alles op is kan je nog even voorzichtig op de bodem tikken zodat het mengsel goed verdeeld is over de vorm. 

  • Zet de springvorm dan in de koelkast voor 1,5 à 2 uur.


Daarna is het taartje voldoende opgestijfd en kan er gesmikkeld worden! Eventueel kan je er nog een lekkere topping overheen strooien, zoals stukjes chocolade, gepofte quinoa, fruitpoeder of verse blauwe bessen. Eet smakelijk!

Mini zebra taartje

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

Voor de bodem:

• 25 gr havermout

• 10 gr havermeel of amandelmeel

• 15 gr extra pure chocolade 

• 2 tl ahornsiroop 

• 1 ruime el gesmolten kokosolie + een klein beetje om de springvorm in te vettten


Voor de vulling: 

• 250 ml (kokos)yoghurt

• halve banaan

• 2 tl Blueberry Boost fruitpoeder

• 1 tl agar agar

• 100 ml water

• optioneel: 1 tl ahornsiroop


Voor de garnering: 

• Wat extra chocolade, verse blauwe bessen, fruitpoeder of gepofte quinoa

Overige benodigdheden:

• mini springvorm (ca. Ø12cm)

• blender of staafmixer

• steelpannetje

• kommetjes

• evt: velletje bakpapier voor de bodem van je springvorm

• evt: acetaatfolie voor de randen van je springvorm

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page