Ontbijttaart met Griekse yoghurt en aardbeien

Ontbijttaart met Griekse yoghurt en aardbeien

20 min. + 25 min. oven

10-12 stukken

Wie wil er nu niet ontbijten met taart? Met deze verantwoorde ontbijttaart kan dat prima, want hij zit bomvol voedingsstoffen zodat je de dag energiek begint! In de bodem zit onder andere havermeel en amandelmeel, wat een verzadigd gevoel geeft maar je kind ook voorziet van de juiste eiwitten en vetten. Met een topping van aardbeien wordt deze taart heerlijk fris!

Ontbijttaart met Griekse yoghurt en aardbeien

Zo maak je het:

Tip: je kunt de bodem natuurlijk prima de dag of avond ervoor al maken, zodat je hem 's morgens alleen nog maar hoeft te 'beleggen' met yoghurt en aardbeien. 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden


  • Mix het havermeel, amandelmeel, de roomboter, eieren en honing in de keukenmachine tot een deeg


  • Hak ondertussen de hazelnoten en roer deze daarna ook door het deeg


  • Vet de springvorm in en druk het deeg goed op de bodem


  • Zet het deeg voor ca. 25 minuten in de oven


  • Laat de bodem even afkoelen en bestrijk hem daarna met Griekse Yoghurt en in plakjes gesneden aardbeien 

Genieten maar! 

Ontbijttaart met Griekse yoghurt en aardbeien

Bewaar deze taart in de koelkast. Zolang je hem nog niet belegd hebt blijft hij een paar dagen lekker. 

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

Voor de bodem: 

• 150 gr havermeel (of havermout, gemalen tot meel)

• 100 gr amandelmeel 

• 100 gr (gras)roomboter 

• 100 gr hazelnoten 

•  2 eieren 

• Evt. wat honing of ahornsiroop 


Voor de topping: 

• Griekse Yoghurt (of een vegan variant)

• Aardbeien

Overige benodigdheden:

• Een springvorm

Bekijk meer gezonde producten in de webshop