Overnight oats met appel en kaneel
5 min.
1 portie
Overnight oats is havermout dat een hele nacht in (plantaardige) melk heeft geweekt en daardoor heel zacht is geworden. Je maakt het 's avonds dus al klaar en dat is ideaal als je 's morgens heel weinig tijd (of zin..) hebt! Het is een stevig, gezond ontbijt boordevol vezels, vitamines en voedingsstoffen. Bovendien is haver van nature glutenvrij, waardoor het ook een stuk beter is voor je buik dan een boterham vol gluten. Je kunt er tenslotte eindeloos mee variëren, dus er zijn talloze mogelijkheden om een variant van dit recept te maken.
Liever een mix waarin havermout al gemixt is met appel en kaneel? Bekijk dan deze havermoutpap eens!
Zo maak je het:
Het enige wat je hoeft te doen is 's avonds de havermout te mixen met 100ml amandelmelk (is 1 ruime / volwassen portie) en dit in de koelkast te zetten voor een nacht.
In dit geval had ik er de avond ervoor ook al appel, rozijnen en kaneel bij gedaan, maar dat kan ook in de ochtend. Bij zacht fruit is het sowieso het lekkerste om dat pas toe te voegen in de ochtend.
En klaar is je overnight oat ontbijt!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 4 el havermout
• ca. 100 ml plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk, havermelk of kokosmelk
• Appel
• Wat rozijnen
• Beetje kaneel of een theelepel van deze kruidenmix voor kinderen
Overige benodigdheden: