Pompoencakejes met amandel
20 min + 30 min oven
ca. 12 stuks
Deze heerlijke cakejes zijn gemaakt van pompoen en amandelmeel en gezoet met dadels en banaan. De speculaaskruiden geven de cakejes een heerlijke warme smaak. Ideaal als voedend tussendoortje of aanvulling op de (school)lunch!
Ze zijn niet glutenvrij door het speltmeel, maar dat kan je eenvoudig vervangen door havermeel of boekweitmeel.
Wil je graag vegan cakejes? Vervang de eieren dan door lijnzaad of chiazaad dat je mengt met louwwarm water (1el zaad + 3 el water = 1 ei).
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Maal de dadels fijn in de keukenmachine en voeg daarna de gekookte pompoen en banaan stukjes toe en maal opnieuw.
Giet het mengsel in een kom en voeg daar het meel, de kruiden en de eieren aan toe.
Mix goed en voeg dan het bakpoeder, de baking soda en het citroensap toe en mix opnieuw.
Roer tenslotte de rozijnen door het beslag en schep het mengsel in bakvormpjes.
Strooi er amandelschaafsel overheen en bak de cakejes in ca. 30 minuten gaar.
Bewaren: Je kunt de cakejes in een afgesloten trommeltje een aantal dagen bewaren of eenvoudig invriezen!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 150 gr (kort) gekookte of gestoomde pompoen
• 120 gr amandelmeel
• 80 gr speltmeel
• 3 eieren
• 1 banaan
• 100 gr dadels
• handje rozijnen
• 1 tl speculaaskruiden
• 1 tl kaneel
• 1 tl bakpoeder
• 1 tl baking soda
• scheutje citroensap
• amandelschaafsel
Overige benodigdheden:
• bakvormpjes / muffin vormpjes