top of page
Regenboogtaart

Regenboogtaart

ca. 45 minuten + 2u koelkast

8-10 porties

Regenboogtaarten zijn super populair en dat is logisch, want het effect bij het aansnijden van de taart is ontzettend leuk. Helaas worden er heel vaak kleurstoffen gebruikt die niet-natuurlijk zijn en allerlei bijwerkingen kunnen hebben. Een goed alternatief is fruitpoeder, wat je als natuurlijke kleur- en smaakstof kunt gebruiken. In deze taart heb ik de bodem gemaakt met onder andere dadels en havermout, en de laagjes met vegan yoghurt, fruitpoeder en ahornsiroop. Het resultaa(r)t is een heerlijk luchtig taartje met een zoete bodem! Lees snel verder hoe ook jij dit no-bake taartje maakt! 

Regenboogtaart

Zo maak je het:

  • Begin met de bodem. Blend de dadels tot een kleverig mengsel. Smelt de kokosolie en hak de hazelnoten. 


  • Voeg dit vervolgens samen met de havermout en cacao toe aan de dadels en mix dit goed door elkaar. 


  • Bekleed de bodem van de springvorm nu met bakpapier en vet de rand van de vorm in met een klein beetje kokosolie. Doe het mengsel nu op de bodem en druk dit stevig aan met de bolle zijde van een lepel. Zet de springvorm nu in de koelkast en laat de bodem in ieder geval 10 minuten opstijven. 


  • Pak nu 3 schaaltjes en doe in elk schaaltje 200 ml yoghurt, het fruitpoeder en de ahornsiroop. Meng dit goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Als je de kleur of smaak nog krachtiger wilt kan je meer fruitpoeder en/of ahornsiroop toevoegen. 


Nu kan je laag voor laag de vulling van de taart gaan maken. Let op: met agar agar moet je snel werken dus lees onderstaand eerst goed door voordat je de stappen volgt: 


  • Haal de springvorm uit de koelkast 


  • Doe 100ml water en de agar agar in een steelpannetje, breng het aan de kook en laat 1 à 2 minuten doorkoken. Let op: het is belangrijk dat het echt gekookt heeft, anders doet de agar agar zijn werk niet. 


  • Zet dan het vuur uit en voeg beetje bij beetje de gekleurde yoghurt toe (doe dit niet andersom) die je onderop wilt . Meng direct met een garde om klontjes te voorkomen en giet het mengsel op de taartbodem. Met een lepel of spatel kan je het mengsel eventueel nog beter verspreiden. Denk eraan dat agar agar snel opstijft dus wacht niet te lang.


  •  Zet de springvorm weer in de koelkast voor 5 à 10 minuten en herhaal bovenstaande stappen dan voor de andere lagen. 


  • Als alle lagen klaar zijn laat je de taart nog zeker 2 uur in de koelkast opstijven. Daarna kan hij aangesneden kan worden en zie je het laagjes effect pas echt goed! :) Eet smakelijk!


Regenboogtaart

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

Voor de bodem:

• 125 gram Medjool dadels (zonder pit)

• 75 gram havermout

• 45 gram gesmolten kokosolie

• 30 gram gehakte hazelnoten

• 3 tl cacao


Voor de vulling, per laag

• 200 gram (vegan) yoghurt, zoals kokosyoghurt of amandelqwark (AH)

• 1 à 2 el fruitpoeder (afhankelijk hoe sterk je de kleur en smaak wilt). Ik gebruikte Blueberry Boost, Pineapple Power en Raspberry Rise. Tip: je kunt ook een voordeelpak kopen. 

• 1 à 2 tl ahornsiroop (afhankelijk hoe zoet je het wilt maken)

• 100 ml water

• 1 tl agar agar 

Overige benodigdheden:

• Springvorm van ca. 20 cm

• Keukenmachine of food processor voor het pureren van de dadels

• Vel bakpapier

• Garde


Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

samen gezonde baksels maken in de keuken

Mijn verhaal

LESS SUGAR FOR YOUR SWEETS

In 2018 heb ik, Ilona Valster, Okae for Kids opgericht. Okae for Kids is vernoemd naar  mijn opgroeiende (en inmiddels oudste) dochter en grootste inspiratiebron: Kae-Lynn. Door haar ben ik erachter gekomen dat de meeste veel -voor kinderen ontwikkelde- producten erg veel suikers bevatten. Gezondere alternatieven zijn er veel minder en tevens vaak moeilijker te vinden. Dit terwijl inmiddels bijna 14% van de jongeren overgewicht heeft, waarvan 2,7% zelfs obesitas! Eén van de belangrijkste oorzaken (naast voldoende beweging) is voeding. 

Mede door mijn ervaring in marketing en product ontwikkeling besloot ik zelf een bedrijf te starten dat zich richt op gezondere voeding, die 'Okae' is voor kinderen. De eerste uitdaging was voor mij minder suikers in het drinken, want die hebben helemaal geen verzadigend effect en zijn daarmee extra slecht. Een lange periode van onderzoeken, testen en ontwikkelen volgde, waarbij het eerste assortiment geïntroduceerd werd: Okae kinderthee

Toen de thee nog maar net op de markt was beviel ik veel te vroeg, met 29 weken, van mijn tweede dochter Philou. Een heftige periode volgde en ik besloot mijn baan op te zeggen en me te richten op ons gezin, maar ook op mijzelf. Ik voelde al snel dat ik meer wilde betekenen als het gaat om gezonde voeding voor kinderen en toen we in rustiger vaarwater kwamen besloot ik de opleiding tot kindervoedingscoach te doen. De beste beslissing ooit! 

Met behulp van praktische tips, eenvoudige aanpassingen en lekkere recepten help ik nu ouders om hun kind(eren) gezonder te laten eten en drinken. Zónder die ó zo herkenbare strijd aan tafel maar op een positieve manier en met plezier en aandacht voor je kind!

Daarnaast heb ik mijn producten in de webshop verder uitgebreid en een eigen lijn biologische fruitpoeders ontwikkeld en verkoop ik nu ook producten die het jou als ouder makkelijker maken om (samen) gezond te eten, zoals kindermessen en herbruikbare rietjes. 

Wie weet welke producten in de toekomst nog volgen. Mocht je vragen, tips of opmerkingen hebben, dan sta ik daar zeker voor open. Je kan me bereiken via het contactformulier, of via info@okaeforkids.nl.

kindervoedingscoach consult gesprek ilon

Klantenservice

Over mij

Veelgestelde vragen

Algemene voorwaarden

Verzend- en retourbeleid

Contact

Levering in 1-2 werkdagen

Verzending vanaf €4,20

Gratis verzonden vanaf €75,-

Contactgegevens

Okae for Kids
Rosendaalsestraat 375

6824 CK, Arnhem
info@okaeforkids.nl

+316 11414015

Logo Okae for Kids
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van aanbiedingen, winacties en het laatste nieuws!

© 2023 by Okae for Kids

bottom of page