top of page
Regenboogtaart

Regenboogtaart

ca. 45 minuten + 2u koelkast

8-10 porties

Regenboogtaarten zijn super populair en dat is logisch, want het effect bij het aansnijden van de taart is ontzettend leuk. Helaas worden er heel vaak kleurstoffen gebruikt die niet-natuurlijk zijn en allerlei bijwerkingen kunnen hebben. Een goed alternatief is fruitpoeder, wat je als natuurlijke kleur- en smaakstof kunt gebruiken. In deze taart heb ik de bodem gemaakt met onder andere dadels en havermout, en de laagjes met vegan yoghurt, fruitpoeder en ahornsiroop. Het resultaa(r)t is een heerlijk luchtig taartje met een zoete bodem! Lees snel verder hoe ook jij dit no-bake taartje maakt! 

Regenboogtaart

Zo maak je het:

  • Begin met de bodem. Blend de dadels tot een kleverig mengsel. Smelt de kokosolie en hak de hazelnoten. 


  • Voeg dit vervolgens samen met de havermout en cacao toe aan de dadels en mix dit goed door elkaar. 


  • Bekleed de bodem van de springvorm nu met bakpapier en vet de rand van de vorm in met een klein beetje kokosolie. Doe het mengsel nu op de bodem en druk dit stevig aan met de bolle zijde van een lepel. Zet de springvorm nu in de koelkast en laat de bodem in ieder geval 10 minuten opstijven. 


  • Pak nu 3 schaaltjes en doe in elk schaaltje 200 ml yoghurt, het fruitpoeder en de ahornsiroop. Meng dit goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Als je de kleur of smaak nog krachtiger wilt kan je meer fruitpoeder en/of ahornsiroop toevoegen. 


Nu kan je laag voor laag de vulling van de taart gaan maken. Let op: met agar agar moet je snel werken dus lees onderstaand eerst goed door voordat je de stappen volgt: 


  • Haal de springvorm uit de koelkast 


  • Doe 100ml water en de agar agar in een steelpannetje, breng het aan de kook en laat 1 à 2 minuten doorkoken. Let op: het is belangrijk dat het echt gekookt heeft, anders doet de agar agar zijn werk niet. 


  • Zet dan het vuur uit en voeg beetje bij beetje de gekleurde yoghurt toe (doe dit niet andersom) die je onderop wilt . Meng direct met een garde om klontjes te voorkomen en giet het mengsel op de taartbodem. Met een lepel of spatel kan je het mengsel eventueel nog beter verspreiden. Denk eraan dat agar agar snel opstijft dus wacht niet te lang.


  •  Zet de springvorm weer in de koelkast voor 5 à 10 minuten en herhaal bovenstaande stappen dan voor de andere lagen. 


  • Als alle lagen klaar zijn laat je de taart nog zeker 2 uur in de koelkast opstijven. Daarna kan hij aangesneden kan worden en zie je het laagjes effect pas echt goed! :) Eet smakelijk!


Regenboogtaart

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

Voor de bodem:

• 125 gram Medjool dadels (zonder pit)

• 75 gram havermout

• 45 gram gesmolten kokosolie

• 30 gram gehakte hazelnoten

• 3 tl cacao


Voor de vulling, per laag

• 200 gram (vegan) yoghurt, zoals kokosyoghurt of amandelqwark (AH)

• 1 à 2 el fruitpoeder (afhankelijk hoe sterk je de kleur en smaak wilt). Ik gebruikte Blueberry Boost, Pineapple Power en Raspberry Rise. Tip: je kunt ook een voordeelpak kopen. 

• 1 à 2 tl ahornsiroop (afhankelijk hoe zoet je het wilt maken)

• 100 ml water

• 1 tl agar agar 

Overige benodigdheden:

• Springvorm van ca. 20 cm

• Keukenmachine of food processor voor het pureren van de dadels

• Vel bakpapier

• Garde


Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page