Roze dadel-cacao balletjes
10 min
14 balletjes
Nog op zoek naar een lekker maar verantwoord tussendoortje? Deze voedzame dadel-choco balletjes zijn ideaal als kleine snack (ook voor naar school) en werden hier thuis meer dan goedgekeurd! De cacao die erin zit is een natuurlijke antioxidant en heeft bovendien een positieve invloed op de hersenen. De dadels die erin zitten zijn zeer vezelrijk en vol met vitamine B, wat heel goed is voor de stofwisseling. De roze kleur wordt verkregen door de balletjes door fruitpoeder te rollen en geven de balletjes zo ook een extra frisse twist!
Zo maak je het:
Blend alles met de keukenmachine tot een smeuïge massa en rol er balletjes van.
Mix de kokosrasp met het fruitpoeder en rol daar de balletjes door. Vervolgens alleen nog even op laten stijven in de koelkast.
Tip: dit is voor best veel balletjes, alles wat je niet direct wilt opeten (hoe lekker ze ook zijn 😉) kan je goed invriezen voor een later moment!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
• 75 gram havermeel of havermout
• 50 gram kokosmeel
• 20 gram cacaopoeder
• 70 gram dadels zonder pit
• 200 ml amandelmelk
• 10 gram kokosolie
• 1 à 2 tl ahornsiroop
• 1 tl vanillepoeder
Voor de topping:
• kokosrasp en Raspberry Rise fruitpoeder.
Overige benodigdheden:
• keukenmachine of food processor