Roze zebrataart

Roze zebrataart

45 min + 3u opstijven koelkast

8-10 stukken

Voor deze vrolijke taart hoeft niemand jarig te zijn want hij kan heel goed als ontbijttaart! Hij is namelijk helemaal suikervrij, vegan, glutenvrij en bevat veel eiwitten en goede vetten. Zo is de bodem gemaakt van amandelmeel en kokosolie en bestaat de vulling uit kokosyoghurt (hier kan je overigens ook een andere yoghurt voor gebruiken als je dat lekkerder vindt). 


Dit no bake taartje krijgt zijn mooie kleur door het frambozen fruitpoeder dat gebruikt is als natuurlijke kleur- en smaakstof. Naast het mooie kleurtje levert dit poeder ook veel vitamine C, mangaan en vezels. Het is 100% biologisch, bevat nog tot 98% van de voedingswaarde en heeft een heerlijke zoete smaak. 


Het effect van de laagjes ziet er overigens ingewikkelder uit dan dat het is. Als je het trucje maar eenmaal weet.... :) Veel plezier met het maken van dit heerlijke taartje!

Roze zebrataart

Zo maak je het:

Uiteraard beginnen we met de bodem: 

  • Bekleed de bodem van de springvorm met het vel bakpapier en vet de randen in met een klein beetje kokosolie. Mocht je acetaatfolie in huis hebben, kan je dat ook gebruiken voor de randen. 

  • Maal de cranberries fijn met een keukenmachine of snijd ze fijn met een keukenmes. 

  • Smelt de kokosolie en doe dit samen met de andere ingrediënten in een kom. Roer goed door met een lepel en schep dan het mengsel op de bodem van de springvorm. Druk het goed aan met de bolle kant van de lepel en zet de vorm even in de koelkast. 

Dan kan je beginnen met de vulling: 

  • Doe de havermelk in een steelpannetje en voeg daar de agar agar aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. 

  • Voeg dan de kokosyoghurt en ahornsiroop toe, roer het geheel goed door (met een garde) en laat dit weer ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. 

  • Verdeel het mengsel dan over 2 kommen en voeg aan 1 van de kommen het fruitpoeder toe. Roer dit goed door. 

  • Haal de springvorm uit de koelkast en schep één eetlepel van het witte mengsel op de bodem. Schep daar vervolgens een eetlepel van het roze mengsel op en herhaal dit zo om en om totdat beide kommetjes leeg zijn. 

  • Zet de taart nu voor ca. 1,5u à 2u in de koelkast. 


Tenslotte de topping:

  • Meng het water met het fruitpoeder en haal dit eventueel 1x door een zeef als je de frambozenpitjes er liever uit wilt hebben. 

  • Doe het roze sap nu in een steelpannetje en voeg daar de agar agar aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. 

  • Giet dit mengsel nu bovenop je taart en zet deze weer in de koelkast op verder op te stijven. Na ongeveer een uur is hij helemaal klaar en kan je er eventueel nog wat vers fruit en kokosrasp overheen strooien. Dan is het tijd om hem aan te snijden (gebruik een met warm water afgespoeld en afgedroogd mes) en het mooie laagjes effect te bewonderen! En hem op te eten natuurlijk... eet smakelijk!

Roze zebrataart

Heb jij deze taart ook gemaakt? Ik zou het super leuk vinden als jouw resultaat deelt en me tagt op Instagram (@okaeforkids)!  

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

Voor de bodem:

• 100 gr amandelmeel

• 50 gr kokosolie 

• 65 gr cranberries

• 30 gr fijngehakte nootjes


Voor de vulling:

• 600 ml kokosyoghurt

• 150 ml havermelk

• 2 tl agar agar

• 3 el ahornsiroop

• 2 à 3 el Raspberry Rise fruitpoeder


Voor de topping:

• 150 ml water

• 2 à 3 tl Raspberry Rise fruitpoeder

• 1 tl agar agar 

• Evt. wat vers fruit en een handje kokosrasp

Overige benodigdheden:

• springvorm van ca. 18 cm doorsnede

• een vel bakpapier

• steelpannetje en wat kommetjes

• een garde

• evt: een fijne zeef, keukenmachine en acetaatfolie

Bekijk meer gezonde producten in de webshop