top of page
Speculaaskoekjes met kokosbloesemsuiker

Speculaaskoekjes met kokosbloesemsuiker

30 min + 12 min oven

18 à 20 stuks

Met dit recept maar je heerlijke gezondere speculaaskoekjes. Ze worden namelijk gezoet met kokosbloesemsuiker! Verder zijn de koekjes glutenvrij en kan je ze ook vegan maken door de boter te vervangen door kokosolie en het ei door een eivervanger (zoals lijnzaad met water). 


Met een houten koekstempel of deegroller van Folkroll erbij kan je een mooie Sint print op de koekjes maken. De stempels zijn er ook met allerlei andere prints, zoals een unicorn, tractor, zeemeermin of dino. Klik hier voor alle houten koekstempels en klik hier voor alle deegrollers met print. 

Speculaaskoekjes met kokosbloesemsuiker

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng dan de boter met de suiker en voeg vervolgens ook het ei toe. Daarna voeg je ook het havermeel en de kruiden toe. Kneed tot het deeg een mooie bal is. 


  • Leg het deeg dan in de koelkast voor ca. 60 minuten, zodat het deeg stevig wordt en de kruiden goed intrekken. Het deeg een dag van tevoren maken kan ook, let er dan op dat je het deeg wel op tijd uit de koelkast haalt anders is het te hard om te rollen.


  • Rol het deeg vervolgens tussen 2 vellen bakpapier uit met een deegroller (tot ca. 0,5cm hoogte) en bestuif de koekstempel met wat bloem of meel. Klop de stempel dan 1x af op het aanracht (zodat hij niet te vol zit met bloem) en duw dan de stempel of het deeg voor een mooie afdruk. Bestuif de stempel geregeld opnieuw. 


  • Steek vervolgens de koekjes uit met een rond uitsteekvormpje of een glas. Leg de koekjes op ene met bakpapier beklede bakvorm en bak ze in ca. 12 minuten gaar. Even afkoelen en... smullen maar! 

Speculaaskoekjes met kokosbloesemsuiker

Bewaartip: De koekjes bewaar je het beste in een goed afsluitbaar bakje of een glazen weckpot. 

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 210 gr havermeel

• 60 gr kokosbloesemsuiker

• 3 tl speculaaskruiden of deze kruiden van Sienna & Friends

• 1 ei

• 65 gr roomboter of kokosolie (liever geen grasroomboter indien je een print op de koekjes wilt maken omdat deze boter zachter blijft / sneller uitloopt in vergelijking met gewone roomboter)

• beetje extra (spelt)bloem, havermeel oid voor het bestuiven van de koekstempel

Overige benodigdheden:

• 2 vellen bakpapier

• Folkroll koekstempel of deegroller (optioneel)

• RVS uitsteekring of een glas


Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page