Vegan no-bake cakejes
25 min + koelkast
ca. 6 stuks
Een verjaardag of andere gelegenheid voor een feestje? Deze no-bake taartjes zijn heerlijk en door de eetbare bloemen extra feestelijk! Voor de kleur en smaak gebruik je fruitpoeder naar keuze (mango, aardbei, framboos of blauwe bes). Ze zijn volledig vegan, glutenvrij en alleen gezoet met natuurlijke suikers.
Let op: voor jonge kinderen (onder de 3) zijn de taartjes misschien net iets te groot en machtig, die kan je dan beter een half taartje geven (of een kleinere bakvorm gebruiken). Let er daarnaast op dat je alleen onbespoten bloemen gebruikt die dus echt veilig zijn om te eten :)
Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten voor de bodem met een staafmixer tot het de structuur van deeg heeft. Verdeel dit over de vormpjes (bodem en randen) en laat dit opstijven in de koelkast.
Mix ondertussen de geweekte cashewnoten, kokosroom en de kokosolie door elkaar.
Voeg het fruitpoeder toe (indien je meer kleuren wilt, verdeel het mengsel dan eerst over 2 bakjes) en proef de smaak. Voeg eventueel nog wat fruitpoeder of een beetje ahornsiroop toe.
Vul dan de vormpjes met het mengsel en steek er een eetbaar bloemetje 🌸 in.
Zet ze weer in de koelkast om verder op te stijven. Na een klein uurtje kan je ze voorzichtig uit de vorm drukken en zijn ze klaar! Eet smakelijk!
Ingrediënten
Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten
Voor de bodem:
• 120 gr dadels
• 60 gr amandelmeel
• 40 gr walnoten
• 1 el gesmolten kokosolie
Voor de vulling:
• 120 gr geweekte cashewnoten
• 120 gr kokosroom (zet hiervoor een blikje romige kokosmelk een nacht in de koelkast. De harde laag die je eraf kunt scheppen is kokosroom)
• 1 el gesmolten kokosolie
• ca. 2 el fruitpoeder (gebruik verschillende smaken als je meerdere kleuren wilt, of smaken wilt mengen zoals aardbei en framboos)
• optioneel: 1 el ahornsiroop
Voor de topping:
• eetbare bloemen zoals viooltjes
Overige benodigdheden:
• siliconen cupcake/muffin vormpjes, ik gebruikte deze