top of page
Zachte dadel-aardbei balletjes

Zachte dadel-aardbei balletjes

15 min

15 balletjes

Deze zachte dadelballetjes zijn een heerlijk tussendoortje. Ze zijn zoet van smaak door onder andere dadels, rozijnen en aardbeien fruitpoeder, maar daarnaast ook erg voedzaam! 


Zo geven dadels en rozijnen een zoete smaak, maar leveren ze ook veel vezels, vitaminen en actieve plantenstoffen die goed zijn voor de weerstand. Het biologische aardbeienpoeder zorgt voor een goede dosis vitamine C en wederom belangrijke vezels en plantenstoffen. Het havermeel is vrij van gluten, zit vol met eiwitten en vetten en kan de trek voor lange tijd stillen. Amandelmeel is tenslotte rijk aan mineralen, eiwitten en goede vetten wat belangrijke bouwstoffen zijn voor onder andere de hersenen!


Er zitten dus heel veel goede stoffen in deze dadelballetjes waardoor het een lekker én gezond tussendoortje is. Door ook wat fruitpoeder aan de buitenkant te doen zien ze er bovendien extra vrolijk en aantrekkelijk uit voor kinderen. 


Bewaren doe je in de koelkast, maar je kunt ze ook goed invriezen. Ideaal ook om mee te geven in de lunchtrommel naar school!

Zachte dadel-aardbei balletjes

Zo maak je het:

  • Doe de dadels en rozijnen in een kommetje en giet hier heet water overheen. Laat dit 1 minuut staan en giet ze dan af. Dep ze een beetje droog met een keukenpapiertje of schone theedoek en doe ze dan in de keukenmachine. 


  • Maal de dadels en rozijnen fijn en voeg dan het havermeel, amandelmeel en de eetlepel fruitpoeder toe. Maal nogmaals totdat je een stevige, maar kneedbare bal hebt. 


  • Rol er nu kleine balletjes van. Strooi dan een beetje aardbeien fruitpoeder op een bordje en rol ze hier nog even doorheen. Na ca. 15 minuten opstijven in de koelkast zijn ze klaar. 


  • Bewaren in de koelkast kan voor ca. een week, maar je kunt ze ook heel goed invriezen. Leg dan een beetje bakpapier tussen de balletjes zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Ze ontdooien vrij snel dus je kunt gerust een bevroren balletje in de lunchtrommel stoppen, die is zacht tegen de tijd dat je zoon of dochter hem wil opeten!

Zachte dadel-aardbei balletjes

Variatietip: je kunt ze ook natuurlijk prima maken met een andere smaak fruitpoeder

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 75 gr dadels zonder pit

• 55 gr rozijnen

• 70 gr havermeel

• 30 gr amandelmeel

• 1 el Strawberry Sparkle fruitpoeder + nog een beetje om ze in te rollen

Overige benodigdheden:

• keukenmachine voor het malen van de dadels en rozijnen (heb je die niet, dan kan je ze ook heel fijn snijden met een keukenmes)

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page