top of page

Gevriesdroogd groente- en fruitpoeder

Wil jij je kind geen toetjes, snoepjes en baksels geven die vol zitten met schadelijke stoffen? Een goed alternatief is gevriesdroogd fruitpoeder, dat je als natuurlijke kleur- en smaakstof kunt gebruiken. Dit superfood is gemaakt van puur fruit, 100% biologisch en zit bomvol voedingsstoffen en vezels. Fruitpoeder is vooral lekker in koude toepassingen; voor warme toepassingen zoals pannenkoekjes, wafels en cakejes is groentepoeder een uitkomst: bomvol vitamines en vezels, biologisch en het geeft een vrolijk kleurtje. Zo krijgt je zoon of dochter extra voedingsstoffen binnen, wat zorgt voor minder druk en stress rondom het avondeten. 

Demo filmpje Camelbak

Waar kan je fruitpoeder voor gebruiken?

Fruitpoeder kan je gebruiken om verschillende gerechtjes en baksels mee op smaak te brengen en/of van een mooi kleurtje te voorzien. Denk aan naturel yoghurt of kwark dat je extra smaak en een mooie kleur wilt geven of een smoothie die je wat zoeter wilt maken. Maar ook ijsjes, kwarktaart, chia pudding, overnight oats en dadel-balletjes kan je er mee kleuren en op smaak brengen! In warme gerechten kan je fruitpoeder ook gebruiken, al zal de kleur dan wel verdwijnen of donkerder worden. Het is ook erg lekker om eroverheen te strooien. Denk aan banaan-pannenkoekjes, amandel cakejes of wafels. De mogelijkheden zijn eindeloos! Klik hier voor alle recepten met fruitpoeder. 

Waar kan je groentepoeder voor gebruiken?

Groentepoeder kan je gebruiken om verschillende gerechtjes en baksels extra voedzaam te maken en van een mooi kleurtje te voorzien. Denk aan pannenkoekjes, overnight oats, cakejes, bananenbrood, wafels, soepen, sauzen of zelfs koekjes. Maar ook koude gerechten zoals smoothies, dadelballetjes, yoghurt en nog veel meer kan je er extra voedzaam mee maken. In tegenstelling tot fruitpoeder (wat overigens erg lekker te combineren is met groentepoeder) blijft de kleur wel behouden bij warme toepassing. Je kunt dus echte prinsessen wafels of draken pannenkoekjes bakken! Klik hier voor alle recepten met groentepoeder. 

Wat betekent gevriesdroogd?

Gevriesdroogd fruitpoeder en groentepoeder is gemaakt van enkel en alleen puur groente en waarbij tot 98% van de voedingswaarde behouden is gebleven. Bovendien is het heel rijk aan vitamines en vezels. Het poeder wordt verkregen door een uniek proces van vriezen, drogen en malen:

 

Allereerst wordt de verse groente bij zeer lage temperaturen ingevroren. Heel langzaam wordt het ijs verwijderd. De lage temperatuur zorgt voor optimaal behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen. Het fruit of de groente die overblijft is zeer licht in gewicht maar bevat nog vrijwel alle voedingsstoffen. Tenslotte wordt het vermalen tot fijn poeder, waardoor het goed te gebruiken is in bijvoorbeeld baksels. Het poeder is zeer geconcentreerd: 100 gram poeder staat gelijk aan 1.000 gram verse groentes of fruit. Door de intense smaak heb je slechts een klein beetje poeder nodig per keer. 

100% biologisch

De gevriesdroogde groente- en fruitpoeders van Okae for Kids zijn allemaal 100% biologisch (gecertificeerd). Dit betekent dat de poeders vrij zijn van schadelijke pesticiden en veilig te gebruiken zijn voor kinderen. Met name de veelbespoten zomervruchten zoals aardbei en framboos verschillen hierdoor enorm van samenstelling in vergelijking met gangbare (niet-biologische) fruitpoeders. 

 

Tenslotte bevatten biologische producten geen bestrijdingsmiddelen en wordt er minder stikstof en fosfor in de vorm van kunstmest gebruikt, waardoor er minder verzuring van de bodem is en minder watervervuiling. Biologische landbouw draagt op deze manier bij aan een betere bodemkwaliteit en meer biodiversiteit

bottom of page