top of page
Zoeken

5 manieren om de Stampies koekstempels van We Might Be Tiny te gebruiken

Bijgewerkt op: 29 jun. 2023

Wist jij al dat de koekstempels van We Might Be Tiny voor veel meer activiteiten te gebruiken zijn dan alleen koekjes maken? Mede om deze reden zijn ze ook zo populair en niet voor niets heeft de stempelset zelfs de Junior Design Award gewonnen! Heb jij de stampies in huis en ben je ook benieuwd wat je er allemaal mee kan? Lees dan snel verder!


1. Gebruik het om te kleien Klei lijkt qua structuur best veel op koekjesdeeg en de stampers zijn dan ook heel goed te gebruiken bij het kleien. Pak je favoriete kleuren klei erbij en ga lekker aan de slag!


Tip: willen er meerdere kinderen tegelijk op de klei stempelen? Er zijn ook losse stampers te koop!

2. Ga verven!


Stempelen kan natuurlijk niet alleen met deeg of klei, maar ook met.. verf! Het werkt het beste als je met een kwast de stampers van verf voorziet, maar je kunt natuurlijk ook verf op schoteltjes doen zodat je zoon of dochter daar direct de stamper in kan dippen. De stempels kunnen overigens gewoon in de vaatwasser, dus ze zijn zo weer schoon voor een nieuwe activiteit (let op: de houten stamper kan niet in de vaatwasser).


3. Maak een dromenvanger of ketting

Met boetseerklei of Fimo klei kan je de leukste kunstwerkjes maken. Gebruik de stempels om mooie patronen te maken en maak een gaatje in de bovenkant. Laat ze uitharden of bak ze in de oven en klaar zijn je hangers! Tip: ook erg leuk als activiteit bij een kinderfeestje.
4. Gebruik ze met kinetisch zand

Kinetisch zand is razend populair en inmiddels in bijna elke speelkamer wel te vinden. Leg (een aantal van) de stempels bij het kinetisch zand en je zal zien dat je kind er helemaal een eigen verhaal bij kan bedenken. De stempels kunnen gewoon in het zand gebruikt worden als speelgoed, maar je kan er ook leuke afdrukken mee maken in het zand. Spoel de stampers na gebruik even af en ze zijn zo weer schoon!


5. Bak natuurlijk ook koekjes!


Na al deze leuke activiteiten zou je het haast vergeten, maar je kunt ze dus ook gebruiken voor het bakken van koekjes ;) Steek voor jonge kinderen alvast rondjes uit en laat ze daar op stempelen. Oudere kinderen kunnen dit ook prima zelf. Maak ook eens varianten, zoals gestapelde 'oreo' koekjes! Gebruik als vulling tussen de 2 koekjes bijvoorbeeld No Sugar Daddies chocopasta, een laagje fruitspread of een cashewpasta met fruitpoeder!En.. wat gaan jullie als eerste doen met deze leuke set?
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page