top of page
Zoeken

5x gezonde drankjes tijdens de feestdagen

Water is natuurlijk de beste dorstlesser, maar tijdens de feestdagen wil je misschien ook wel eens wat anders op tafel kunnen zetten voor je zoon of dochter. Daarom maakte ik deze lijst met 5 verantwoorde, feestelijke drankjes voor kinderen!


1. Verantwoorde chocolademelk

Heerlijk voor koude dagen én gegarandeerd succes bij jonge kinderen: chocolademelk! Deze chocolademelk is echter een heel stuk gezonder dan de chocolademelk uit een pak. Je maakt hem heel eenvoudig zelf met havermelk, cacaopoeder en kokosbloesemsuiker! Klik hier voor het recept. Het is ook erg leuk om de chocomelk te serveren in een mooie emaille beker.


2. Kinderthee Nog een lekkere opwarmer: Kinderthee! Heel smaakvol en doordat de thee geen suiker of cafeïne bevat, is het een goed alternatief voor andere drankjes.


Tip: Deze warme drankjes zijn ook erg geschikt om mee te nemen bij een lange winterse wandeling of dagje uit! Gebruik dan een thermosfles zodat het drinken lekker warm blijft.

3. Een smoothie

Het leuke van een smoothie is dat je hem erg leuk kan presenteren voor kinderen én dat je er ook meer voedingsstoffen in kunt doen zoals eiwitten en goede vetten uit bijvoorbeeld avocado, hennepzaad of kokosyoghurt. Ik maakte onlangs deze heerlijke smoothie met Mighty Mango fruitpoeder, komkommer en banaan, maar je kan natuurlijk ook zelf een smoothie maken met elke andere smaak fruitpoeder!


4. Kinderthee als limonade

Kinderthee is ook heel goed koud -als limonade- te drinken! De smaken Strawberry Spa en Mangoes Tea Tub lenen zich hier erg goed voor. Je kan dit op twee manieren doen:

  • Je zet de thee warm/heet en laat deze vervolgens helemaal afkoelen. Je kan dit versnellen door ijsblokjes toe te voegen.

  • Je zet de thee met koud water. De thee heeft dan wel langer de tijd nodig om te trekken en smaak af te geven dus het beste zet je een kan met koud water en 1 of 2 theezakjes een nacht in de koelkast. De ijsthee is vervolgens 2 tot 3 dagen houdbaar in de koelkast.



Tip 1: Wil je een dieprode kleur bij Strawberry Spa? Zet de thee dan met gekookt water en voeg daarna ijsblokjes toe of laat volledig afkoelen. De rode kleur wordt namelijk het beste afgegeven aan het water door heet water.


Tip 2: Leuk voor oud & nieuw: zet een champagne glas op de kop in een beetje citroensap en vervolgens in een schaaltje met Strawberry Sparkle fruitpoeder. Zo krijgt je glas een mooi, feestelijk rood randje!



5. Water met fruit En als laatste nog een inkoppertje: een heerlijke dorstlesser die er net iets anders uitziet dan een gewoon glas water is natuurlijk water met vers fruit erin! Kinderen vinden het vaak erg leuk om dit zelf te doen. Komkommer, aardbeien, blauwe bessen, frambozen en stukjes citroen lenen zich bijvoorbeeld erg goed hiervoor.


En... wat gaan jullie op tafel zetten deze feestdagen? Ik ben erg benieuwd. Mocht je een tip uit deze blog uitproberen vind ik het altijd leuk om de eindresultaten voorbij te zien komen op Instagram. Tag @okaeforkids en dan zie ik het automatisch voorbij komen! Fijne feestdagen!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page