Deze week deel ik iedere ochtend op Instagram een ontbijt zonder brood. Dit doe ik om jullie te inspireren om ook vaker je boterham af te wisselen met iets anders. Als mens zijn wij namelijk eigenlijk helemaal niet gemaakt zijn om granen te eten. Granen bevatten anti-nutriënten die de darmwand kunnen beschadigen en de opname van voedingsstoffen kunnen verminderen. Bovendien bevatten ze maar weinig voedingsstoffen. Ze leveren veel energie, maar dus weinig voedingsstoffen, waardoor je al snel weer behoefte hebt aan eten. Het is beter ze te vervangen door eiwitrijke en voedzame voeding die vult én bouwstoffen levert voor je kind dat in de groei is.
Op de allereerste dag maakte ik appel-kaneel muffins met met als basis eieren en amandelmeel. Een eiwitrijk ontbijt dus dat een lang verzadigend gevoel geeft!
Dit heb je nodig voor ca. 12 muffins: (ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten)
• 150 gram amandelmeel
• 3 eieren
• 3 bananen
• 2 appels
• 1,5 tl bakpoeder
• 1 tl kaneel
• Eventueel een beetje honing
• Wat kokosolie om de vormpjes in te vetten
Zo maak je de muffins:
• Verwarm de oven voor op 170 graden
• Schil de appels en snijd ze in stukjes. Leg ze nog even apart.
• Doe alle overige ingrediënten (dus nog niet de appel) in een grote kom en mix ze in de keukenmachine of met een reguliere mixer tot een glad beslag. Roer er daarna met een spatel of lepel de stukjes appel door.
• Smelt een beetje kokosolie en vet daarmee de vormpjes goed in.
• Schep het beslag in de vormpjes en bak ze in circa 35 minuten gaar. Daarna even af laten koelen en je hebt een heerlijk verzadigend ontbijt!
De muffins kan je natuurlijk ook prima als lunch of tussendoortje eten en ze zijn ook goed in te vriezen zodat je ze kunt bewaren voor een later moment.
Eet smakelijk!
Ps. Ontzettend leuk om te zien dat jullie ook gelijk aan de slag zijn gegaan met het maken van de muffins, zoals op onderstaande foto die ik binnen kreeg!
Comments