In de eerste blog heb ik al uitgelegd dat je prima kunt bakken met thee! De bedoeling was eigenlijk om eerst een ander type recept live te hebben, maar die moet nog wat bijgeschaafd worden, vandaar dat jullie nu weer een cake recept krijgen (ook niet erg toch?). Ditmaal een heerlijke suikervrije citroencake waar -in en óp- Lemon Lagoon kinderthee verwerkt is! Ook deze cake is weer eenvoudig (samen) te bereiden.
Dit heb je nodig: (ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten)
• 1 piramidezakje Lemon Lagoon kinderthee
• 100 ml water (gekookt)
• 250 ml amandelmeel
• 150 ml ontgeurde kokosolie
• 4 eieren
• 6 eetlepels (rauwe) honing
• 2 citroenen
• 1 tl bakpoeder
• 0,5 tl zout
• 1 vanillestokje
• Steviala Frost voor het glazuur (je kan ook gewoon poedersuiker gebruiken maar dan is je cake niet meer suikervrij natuurlijk)
• 1 kleine tulband of cakevorm van ongeveer 20cm
• een grote kom
• rasp, kwast voor het invetten en garde of keukenmachine
• enthousiaste kinderen om te helpen bakken ;)
Zo maak je de cake:
• Net zoals bij de Apple Pie taart voeg je eerst het theezakje toe aan het gekookte water. Laat de thee
minimaal 20 minuten trekken zodat hij extra sterk van smaak is. Je kan ondertussen gewoon aan de slag met de volgende stappen, want als je gaat bakken met kinderen zijn die 20 minuten zo voorbij ;)
• Verwarm de oven voor op 150 graden
• Was en rasp de 2 citroenen. Snij vervolgens 1 citroen door midden en pers het sap uit deze citroen in een bekertje of bakje
• Doe het amandelmeel, bakpoeder, zout, de honing, eieren, citroenrasp en citroensap in de kom. Smelt de kokosolie en voeg ook deze toe. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en haal met een mesje de vanille uit de binnenkant en voeg dit toe aan de rest. Schenk tot slot de helft van je gezette thee (50 ml) ook bij de ingrediënten.
• Nu een leuk karweitje voor kinderen: met een kwast en wat kokosolie (of boter) de bakvorm goed insmeren. Met name als je een tulband vorm gebruikt moet hij goed ingevet zijn, anders krijg je de cake er niet goed uit na het bakken. Je kan natuurlijk ook bakpapier gebruiken.
• Klop of mix ondertussen tot er een luchtig en glad beslag ontstaat en giet dit in de ingevette tulband of cakevorm. Zet de cake in de oven en bak hem gaar in 50 minuten. Controleer altijd even met een satéprikker of hij werkelijk gaar is. Laat de cake vervolgens goed afkoelen alvorens je hem stort (met name bij de tulbandvorm), anders kan hij breken of scheuren.
• Nu is het tijd voor de Lemon Lagoon glazuur! Kinderen kunnen hier heel goed bij meehelpen, al kan het poeder wel voor een leuke kliederbende zorgen ;) Doe wat Steviala Frost (of poedersuiker, zie bovenaan) in een (kinder)bekertje en giet er een beetje van de gezette thee bij. Roer goed met een lepeltje en voeg net zo lang thee toe totdat er een glad mengsel ontstaat dat niet al te dun is, maar er ook niet klonterig uit ziet. Laat je kind(eren) vervolgens het mengsel over de cake schenken. Dan nog éven het glazuur hard laten worden en dan is het eindelijk tijd om hem te proeven!
Tip: Heeft jouw kind ook zo'n leuk speelgoedkeukentje? Speel dan ook eens restaurantje waarbij hij of zij dit keer echte cake mag serveren! Plezier gegarandeerd! :)
Heb jij nu ook zoveel zin gekregen in deze Citroencake met Lemon Lagoon? Gebruik de code 'LEMONCAKE' en ontvang 10% korting op je doosje Lemon Lagoon kinderthee!
Comments