Okae kinderthee is niet alleen lekker om te drinken, je kan er ook heerlijk mee bakken! Bij ons is het al herfstvakantie en de oudste had zin om iets te bakken. Een mooie kans om eens een suikervrije appeltaart cake te bakken met daarin ook Apple Pie Pool thee. Het resultaat is een heerlijk zoet taartje dat ook nog eens erg eenvoudig te bereiden is. Zo kan je gezellig samen bakken met kinderen én verantwoord smullen!
Dit heb je nodig voor 1 klein taartje of bijvoorbeeld 2 mini pannetjes:
(ik gebruik voornamelijk biologische ingrediënten)
• 1 piramidezakje Apple Pie Pool kinderthee voor de cake en evt. 1 zakje voor een lekker kopje thee bij het eten van de taart :)
• 100 ml water (gekookt)
• 100 gram amandelmeel
• 75 gram rozijnen
• 50 gram witte hazelnoten (ongezouten)
• 25 gram kokosolie
• 1 appel
• 1 ei
• 1,5 tl kaneel • 0,5 tl bakpoeder
• snufje zout
• kleine springvorm, 2 mini pannetjes of een ovenvast schaaltje
• 1 vel bakpapier of wat boter om in te vetten • 2 kommen (een grote en een kleine)
• een rasp • staafmixer voor het malen van de noten (evt. kan je deze ook fijnhakken met een mes)
Welke leeftijd je kind ook heeft, er is altijd wel iets waar ze bij kunnen helpen. Zo kunnen jonge kinderen prima helpen bij het toevoegen van ingrediënten en het invetten van een schaal en oudere kinderen kunnen ingrediënten afwegen en met een garde aan de slag.
Zo maak je de taart:
Tip: Ga je bakken met erg jonge kinderen? Zet dan alle ingrediënten alvast klaar in de juiste hoeveelheid. Zodoende hoeven ze niet al te lang te wachten voordat ze ook mee mogen helpen.
• Allereerst voeg je het theezakje toe aan het gekookte water. Laat de thee minimaal 20 minuten trekken zodat hij extra sterk van smaak is. Je kan ondertussen gewoon aan de slag met de volgende stappen, want als je gaat bakken met kinderen zijn die 20 minuten zo voorbij ;)
• Verwarm de oven voor op 180 graden
• Schil de appel en rasp deze boven de grote kom. Voeg daar vervolgens de rozijnen, het kaneel, bakpoeder en zout aan toe en roer dit door elkaar met een lepel.
• Maal of hak de hazelnoten fijn met een staafmixer of mes (niet te dicht bij kinderen!) en voeg ook dit samen met de amandelmeel aan het mengsel toe en zet dit even apart.
• Smelt nu de kokosolie (magnetron of pannetje) en meng dit in het kleine schaaltje met de thee en het ei tot een glad mengsel. Zodra dit klaar is kan het toegevoegd worden aan het mengsel in de grote kom.
• Zorg nu dat je de springvorm, pannetje of schaaltje invet of voorziet van bakpapier en schep de mix erin.
• Zet de cake nu in de oven voor ongeveer 40 minuten en controleer deze tussendoor even. Als je twijfelt of je cake gaar is kan je de satéprikker-test doen: als er nog stukjes aan de prikker blijven kleven is je cake nog niet gaar.
• Na het afkoelen van de taart is het natuurlijk tijd om hem te proeven! Maak er een gezellig momentje van samen door de taart op een leuk bordje te zetten en door je kind in stukjes te laten snijden (met een kindermes). Kopje Apple Pie Pool thee er bij en genieten maar!
Comments