top of page
Aardbeien thee gelei

Aardbeien thee gelei

25 min + 2 uur koelkast

1 potje

Thee gelei is een heerlijk alternatief voor bijvoorbeeld jam en kan heel goed als brood- toast- of wrapbeleg gebruikt worden. Ook is het een lekkere én verantwoorde smaakmaker door de

yoghurt of kwark.


De gelei maak je eenvoudig van thee, honing en agar agar. Agar agar is de vegan vervanger van dierlijke gelei. Het is in aanschaf wellicht wat prijziger, maar je kan er super lang mee vooruit! De gelei blijft 1 tot 2 weken goed in de koelkast. 


Je kan de gelei ook goed aanvullen met bijvoorbeeld gepureerd fruit of fruitpoeder.

Aardbeien thee gelei

Zo maak je het:

  • Kook 200ml water en zet daar extra sterke thee van door 2 zakjes toe te voegen en dit circa 20 minuten te laten trekken. 


  • Voeg vervolgens de honing of ahornsiroop toe, gevolgd door de agar agar. Als je ook fruitpoeder en/of gepureerd fruit toe wilt voegen, kan je dat nu doen. Even goed doorroeren met lepel of garde en dan op het vuur zetten. 


  • Laat het mengsel circa 2 minuten zachtjes doorkoken en giet het vervolgens in het potje. Laat het even wat afkoelen alvorens je het in de koelkast zet. Na 2 tot 3 uur is de gelei klaar!

Aardbeien thee gelei

Uiteraard kan je deze gelei ook maken van andere smaken kinderthee! Ik koos bewust voor aardbei omdat kinderen die vaak het meest zoet van smaak vinden en de kleur aantrekkelijk vinden om door een yoghurt of op een wrap te doen, maar variëren kan natuurlijk altijd!

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 2 zakjes Strawberry Spa kinderthee

• 1 el (rauwe) honing of 2tl ahornsiroop

• 1 kleine tl (2 à 3 gram) agar agar 


Evt: 2 tl Strawberry Sparkle fruitpoeder (je kan dan minderen met de hoeveelheid honing of ahornsiroop)

Overige benodigdheden:

• glazen (weck)potje


Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page