top of page
Brownies met zoete aardappel en rode biet

Brownies met zoete aardappel en rode biet

20 min + 30 min oven

10-12 stuks

Wat als ik je vertel dat in deze brownies bijna 500 gram groente zit verwerkt? Dat zie je er niet van af én: je proeft het ook nauwelijks! 


Er zit 300gr zoete aardappel en 175 gr rode biet door, welke samen een heleboel belangrijke vezels en vitamines leveren. De brownies worden gezoet met dadels, wat ook een hele goede bron van vezels is (erg geschikt ook bij verstoppingsklachten!). 


Door het beslag gaat ook nog extra pure chocolade en.. stukjes walnoot! Walnoten zijn echte omega-3 bommetjes en hebben een gunstige werking op de hersenen, waardoor leren en onthouden beter gaat. 


Deze brownies zitten dus boordevol goede voedingsstoffen, wat het een heel verantwoord tussendoortje maakt. Ze zijn bovendien vegan, glutenvrij en heerlijk smeuïg. Zin om ze ook te maken? Lees dan snel verder voor het recept!

Brownies met zoete aardappel en rode biet

Zo maak je het:

  • Verwarm dan de oven voor op 175 graden


  • Zorg allereerst dat de zoete aardappel en rode biet gekookt of gestoomd zijn. Laat ze even afkoelen en pureer dan samen in de keukenmachine tot een puree. 


  • Maal vervolgens ook de dadels mee, of snijd deze met een keukenmes in hele kleine stukjes


  • Doe daarna het mengsel in een mengkom, samen met het amandelmeel, havermeel, cacaopoeder, de gesmolten kokosolie, de ahornsiroop en het bakpoeder . Mix of spatel het goed door elkaar. 


  • Snijd met een mes de pure chocolade en walnoten in grove stukken. Meng ook deze (met een spatel) door het beslag. 


  • Bekleed de bakvorm met een vel bakpapier en verdeel het mengsel over de vorm. En zet de vorm voor 30 minuten in de oven. Laat het daarna goed afkoelen, voordat je ze in stukken snijd. 


  • Smelt nu nog een beetje pure chocolade (au-bain-marie) en giet dit met een lepel over de brownies. Smullen maar!! 

Brownies met zoete aardappel en rode biet

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 300 gr zoete aardappel (gekookt of gestoomd)

• 1,5 gekookte rode biet (ca. 175 gr)

• 150 gr dadels

• 80 gr amandelmeel

• 50 gr havermeel

• 5 el cacaopoeder

• 2 el ahornsiroop

• 50 gr pure chocolade + klein beetje extra voor de topping

• 2 el (gesmolten) kokosolie

• 2 tl bakpoeder

• handje walnoten

Overige benodigdheden:

• bakvorm van ca. 20x20 cm of vergelijkbaar

• een vel bakpapier

• keukenmachine

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page