top of page
Eierkoeken van amandelmeel

Eierkoeken van amandelmeel

5 min + 12 min oven

4 koeken

Op zoek naar een goed verzadigend tussendoortje vol met bouwstoffen? Probeer dan eens deze eierkoeken die gemaakt zijn met amandelmeel.  Amandelmeel is een glutenvrij alternatief voor tarwemeel en kan gebruikt worden voor allerlei baksels. Het is rijk aan vitamines en mineralen en het zin bomvol goede vetten die voor kinderen erg belangrijk zijn als bouwstof. Een fijn ingrediënt dus en in combinatie met eieren, wat bakpoeder en een beetje ahornsiroop maak je er in een handomdraai lekkere eierkoeken mee. 


Doordat ze ook maar kort in de oven hoeven zijn zo ook ideaal om even snel te maken als je niets meer op voorraad hebt. Dit recept is goed voor 4 eierkoeken maar verdubbel dit gerust als je er meer wilt maken. De eierkoeken kan je zo eten, maar ook nog leuk en lekker versieren met bijvoorbeeld vers fruit, gehakte nootjes, kokosrasp en extra pure chocolade! 

Eierkoeken van amandelmeel

Zo maak je het:

  • Verwam de oven voor op 180 graden


  • Voor het beste resultaat zeef je de amandelmeel eerst. Ik had dat niet gedaan en dan kan je wat grotere stukjes amandelmeel terugzien in je eierkoeken. Het maakt voor de smaak niets uit, enkel voor het oog. 


  • Meng de ingrediënten in de kom door elkaar met een garde (of keukenmachine) totdat alles goed gemixt is. 


  • Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en schep daar met een opscheplepel 4 gelijke hoopjes beslag op. Ze hoeven niet hoog te zijn dus smeer ze gerust uit tot een hoogte van ca. 1cm. 


  • Bak de eierkoeken nu in ca. 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn. Houd de oven goed in de gaten want het kan snel te hard gaan. Daarna even af laten koelen en smullen maar! 


Serveertip: met vers fruit zoals banaan, aardbei en blauwe bessen, of met gehakte nootjes, kokosrasp of een beetje gesmolten chocolade (minimaal 70% cacao). 

Eierkoeken van amandelmeel

Meer inspiratie met amandelmeel? Bekijk deze appel-kaneel cakejes van amandelmeel eens! 

Ingrediënten

Ik gebruik zoveel mogelijk biologische ingrediënten

• 100 gram amandelmeel 

• 2 eieren

• 1 tl bakpoeder

• 1 el ahornsiroop

Overige benodigdheden:

• vel bakpapier

• grote kom

• garde

• grote opscheplepel

• evt. een fijne zeef

Bekijk meer gezonde en handige producten in de webshop

bottom of page